Za ubistvo supruge 10 godina zatvora

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 10 godina zatvora Radisava Ilića (53), jer je 17. septembra 2016. godine, u stanju srednjeg stepena pijanstva sa 1,65 promila alkohola u krvi, ubio suprugu Zoricu (47) u selu Nanomir kod Mionice. Ovom odlukom je potvrđena prvostepena presuda Višeg suda u Valjevu kojom je Ilić osuđen zbog krivičnog dela ubistvo.

Pucao ženi u leđa dok je bežala

Tog kobnog 17. septembra 2016. godine Ilić u stanju srednjeg stepena pijanstva, posle svađe krenuo za svojom ženom, koja je bežala od njega, i u dvorištu kuće sasuo joj dva hica u leđa iz lovačke puške. Posle izvršenog zločina, Radosav je ušao u kuću komšije i rekao mu: “Zovi policiju da dođe, ubio sam ženu.”. Nakon toga je mirno sačekao policiju. Lekari koji su došli po prijavi mogli su samo da konstatuju smrt nesrećne žene.

Olakšavajuća okolnost je što je “žrtva sama doprinela kritičnom događaju”

Prema nalaženju Apelacionog suda, prvostepeni sud je pravilno od olakšavajućih okolnosti za Iića imao u vidu to što je priznao krivično delo, njegove porodične prilike, kao i jer je ubijena žena doprinela kritičnom događaju, dok je od otežavajućih okolnosti cenio njegov raniji život.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.