Valjevski pokret otpora: “Da se iz skupštinske procedure povuče predlog Zakona o upravljanju privrednim društvima”

Valjevski pokret otpora oglasio se saopštenjem za javnost u kojem se navodi da su uputili zvaničan zahtev svim opozicionim poslaničkim grupama u Narodnoj skupštini RS koje učestvuju u organizaciji protesta ”Srbija protiv nasilja”, da pored već istaknutih zahteva navedenog protesta istakne i njihov novi zahtev. Saopštenje prenosimo u celosti:

VPO

“Obaveštavamo javnost da je udruženje Valjevski pokret otpora, dana 05. 06. 2023. godine, uputilo zvaničan zahtev svim opozicionim poslaničkim grupama u Narodnoj skupštini Republike Srbije koje učestvuju u organizaciji protesta ”Srbija protiv nasilja”, kojim smo tražili da se, pored već istaknutih zahteva navedenog protesta, kao novi istakne i zahtev za povlačenje iz skupštinske procedure predloga Zakona o upravljanju privrednim društvima koja su u vlasništvu Republike Srbije, podnet Skupštini od strane Vlade Republike Srbije dana 26. 05. 2023. godine.

Zahtev smo podneli iz razloga jer se radi o predlogu zakona kojim je predviđeno da 23 javna preduzeća promene pravnu formu u akcionarska društva odnosno u društva sa ograničenom odgovornošću, na koji način se otvara mogućnost promene upravljačke i vlasničke strukture navedenih javnih preduzeća od vitalnog značaja za Republiku Srbiju, o čijim štetnim posledica je izlišno i govoriti. Kako se očekuje da će vladajuća skupštinska većina usvojiti navedeni zakon što parlamentarna opozicija neće biti u mogućnosti da spreči smatramo da je jedini način borbe koji je preostao u ovoj situaciji pritisak od strane građana koji već nedeljama učestvuju na protestu ”Srbija protiv nasilja”.

Očekujemo od svih narodnih poslanika koji učestvuju u organizaciji navedenog protesta da, zajednički razmotre naš zahtev i da isti, bez odlaganja, istaknu kao jedan od zahteva protesta ”Srbija protiv nasilja”.”

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.