Valjevski rotarijanci izabrali novog predsednika

Predsednik Rotari kluba Valjevo od 1. jula, u predstojećem jednogodišnjem mandatu, biće Dragan Đurđević, profesor Valjevske gimnazije, dok je za sekretara kluba imenovan David Maksimović. Primopredaju dužnosti uz tradicionalno okupljanje krajem juna meseca i druženje rotarijanaca iz više prijateljskih klubova, valjevski Rotari klub organizovao je u selu Šušeoka, u poljoprivrednom turističkom domaćinstvu “Eko impuls”, što je novina, jer su se dosadašnji godišnji skupovi ovdašnjih rotarijanaca uvek dešavali u Brankovini.

I ove godine je Rotari klub Valjevo nastavio sa tradicijom novčanog nagrađivanja najboljih učenika jedne od valjevskih srednjih škola, akcijom koja traje već šest godina. Ovogodišnje dobitnice nagrada su učenice Valjevske gimnazije Đurđija Marjanović i Sofija Janevski, a u njihovo ime i u ime Gimnazije na nagradama se  zahvalio direktor škole Predrag Jevtić.

Na svečanosti u poljoprivrednom turističkom domaćinstvu “Eko impuls”, koja je  održana u prisustvu rotarijanca iz više klubova iz Beograda, Šapca i Loznice, obavljena je primopredaja dužnosti predsednika i u Rotarakt klubu Valjevo koji okuplja mlade, obrazovane, talentovane ljude, buduće kandidate za članove Rotari kluba. Ana Urošević. nasledila je dosadašnju predsednicu Rotarakt kluba Nataliju Džagić.

Valjevski rotarijanci u proteklih godinu dana uspešno su realizovali ili učestvovali u ralizaciji više projekata. Nastavljena je akcija “Robotom do znanja i veština”, obezbeđena je računarska opreme za škole, nabavljene su sadnice i posađen je drvored u dvorištu nove osnovne škole u Brđanima.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.