VALjEVU PRIPAO DERBI KOLA PROTIV PRVOPLASIRANOG VRANjA

Odbojkašice Valjeva su večeras u derbiju 15. kola Prve “B” lige Srbije savladale ekipu Vranja, lidera na tabeli rezultatom 3-1 (25-19, 25-18, 19-25, 26-24) i trenutno zauzimaju drugu poziciju sa 36 bodova dok je prvom mestu Leskovac 98 sa 38 bodova.

Odbojka-Valjevo-VA-VR11-1

Uzbudljivo veče u punoj sali “Studenta”, dobra odbojka i kao uvek, puno emocija kako na terenu tako i na tribinama. Odlično su otvorile utakmicu domaće igračice iskoristivši jako loš prijem Vranjanki za vođstvo od 11-3 ali se lider brzo konsolidovao i serijom dobrih servisa vratio u igru smanjivši rezultat na 12-9. Izabranice Rajka Stojanovića su odgovorile dobrim napadima za novo osetnije vođstvo od 17-11 ali su gošće predvođene Stamenkovićevom uspele ponovo da stignu prednost Valjeva i izjednače na 18-18. Odlična Bojana Čelić je preuzela odgovornost u trenucima kad se lomio prvi set, prvo je jednom snažnom dijagonalom osvojila poen a onda je sa dva asa poremetila odbranu Vranja za ključnu prednost Valjeva od 21-18. Završnicu seta su domaće igračice odigrale smireno i zasluženo povele sa 1-0.

Odbojka-Valjevo-VA-VR11-2

U drugom setu su gošće diktirale igru, Valjevke su imale puno problema sa prijemom pa su gubili poene u seriji. Vranje je povelo sa 6-10 i 9-12 ali je ponovo Bojana Čelić vadila kestenje iz vatre, serijom neugodnih servisa je naterale gošće na greške i vrlo brzo je semafor pokazivao vođstvo Valjeva od 15-13 uz oduševljenje pristalica domaćeg tima na tribinama. Ovoga puta je domaći tim znao da sačuva prednost, razigrala se Anastasija Maksimović koja je zajedno sa Čelićevom preciznim smečevima donosila poene u najvažnijim trenucima tako da su Valjevke povele sa 2-0 i nalazile su se pred vratima maksimalne pobede.

Odbojka-Valjevo-VA-VR11-3

Do toga nije došlo jer je četa Rajka Stojanovića pala u trećem setu. Pred problema u prijemu, domaće igračice su izgubile agresivnost u napadu mada treba priznati da je Vranje zaigralo mnogo bolje u odbrani. Na kraju gošće smanjuju rezultat sasvim zasluženo pošto su skoro ceo set bile bolje i konkretnije.

Odbojka-Valjevo-VA-VR11-4

U četvrtom setu je viđena velika borba, Čelićeva i Maksimovićeva su bile nosioci igre u Valjevu, dok se u ekipi gošći pored Stamenkovićeve isticala Bojana Surla. Valjevke su vodile zahvaljujući raznovrsnoj igri u napadu a posebno je bilo uzbudljivo u završnici. Učenice Rajka Stojanovića su povele 20-17, 22-18 i 24-21 ali su onda serijom grešaka u prijemu dozvolile da Vranjanke izjednače na 24-24 nakon odličnih servisa Stamenkovićeve. Ipak dobra reakcija u napadu Maksimovićeve i precizan servis Lakićevićeve su zaustavile ofanzivu gošći sprečivši preokret pa je Valjevo pored Leskovca i Zlatibora, na svom terenu zabeležilo zasluženu pobedu i protiv trećeg aspiranta za vrh.

Odbojka-Valjevo-VA-VR11-5

Borba za prva tri mesta biće neizvesna do samog kraja prvenstva. U sledećem kolu Valjevo igra protiv TENT-a u Obrenovcu.

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.