Vanredni režim rada u Opštoj bolnici Valjevo

Zbog vanrednog stanja u zemlji, u Opštoj bolnici Valjevo na snazi je vanredni režim rada.

U Opštoj bolnici Valjevo se odlažu sve operacije koje nisu hitne, a primaće se samo hitni slučajevi. Operacije će biti urađene samo kod životno ugroženih pacijenata. Sve operacije koje mogu da čekaju, a ranije su zakazane, odložene su do prestanka vanrednog stanja, kao i kontrolni specijalistički pregledi.

Specijalističke ambulante pregledaće samo hitna stanja. Takođe, specijalističke ambulante, radiće u izmenjenom režimu. Pre dolaska informacije možete dobiti putem telefona:

Centrala OB Valjevo 014/295-295,
Hirurška ambulanta: 014/295-106
Dečija hirurška ambulanta: 014/295-197
Neurološka ambulanta: 014/295-263

Ortopedska ambulanta će raditi samo za pacijente koji u cilju lečenja moraju da dođu za skidanje gipsa ili postoperativno tretiranje. Sve informacije, pre dolaska, potražite telefonom 014/295-139, kako bi se izbegli gužva i čekanje.

Onkološki bolesnici koji su na hemio terapiji nastavlјaju lečenje po planu, jer spadaju u grupu životno ugroženih pacijenata.

Otpust porodilja i beba tokom trajanja vanrednog stanja

Poštovane buduće mame, molimo Vas da usvojite neke od novih mera koje uvodimo tokom trajanja vanrednog stanja, a tiču se otpusta porodilja i beba iz Porodilišta Opšte bolnice Valjevo.

Trudnica, koja se prima za porođaj, zadržava kod sebe svoju civilnu garderobu, jer će u istoj izaći iz bolnice. Takođe je neophodno da pre polaska u valjevsko porodilište, spakuje i sa sobom ponese stvari za bebu u kojima će bebu izneti iz porodilišta: jednokratnu-nepromočivu pelenu, štramplice, benkicu, frotir ili ćebence za bebu.

Porodilje sa bebom biće dopraćene do portira u hirurškom bloku gde će ih čekati neko od rodbine, muž ili otac deteta, sa kime je porodilja već dogovorila odlazak kući.

VAŽNA NAPOMENA: korpe za bebu neka ponese osoba koja ih čeka kod portirnice. Korpe ne donositi sa sobom na odeljenje!

 

PR služba OB Valjevo

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.