Veče evropske flaute u Valjevu

U sredu, 2. novembra od 19 časova, valjevska muzička škola je domaćin izuzetnog međunarodnog koncertnog projekta „Bez Granica! „ koji će na sceni ujediniti flautiste Trsta i Valjeva. Ovaj projekat realizuje se u partnerstvu Asocijacije flautista iz Trsta i MŠ „Živorad Grbić“, pod pokroviteljstvom italijanske regije Friuli Venezia Giulia, fondacije Pittini i Italijanskog instituta za kulturu iz Beograda.

koncert-konferencija-SENZAconFINE

Koncertni projekat „Bez granica“, predstavlja ciklus koncerata koji će Ansambl Flautista iz Trsta u saradnji sa muzičarima iz Slovenije,Austrije, Srbije i Crne Gore izvesti u navedenim zemljama u periodu od septembra do decembra i zaokružiti velikim koncertom u Trstu, 12. decembra. Cilj projekta jeste povezivanje flautista u ovom delu Evrope radi promovisanja „orkestarskog“ zvuka flaute, sinteze interpretativnih stilova uslovljenih mentalitetom izvođača i muzike autora koji svoj opus prikazuju kroz nacionalni zvuk. Na koncertu u muzičkoj školi, italijanski Ansambl Flautista će se predstaviti kroz muziciranje sa najboljim učenicima flaute iz MŠ „Živorad Grbić“ i profesorkama škole, Zoranom Belušević,Slobodankom Vasilljević Ljujić i Radicom Đedović. Na programu su dela Pucihara,Albeniza, Loksa, Blaka.

Ulaz je slobodan.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.