Velika nemačka kompanija “BIZERBA” gradi fabriku vaga u Valjevu

U Valjevo dolazi nemačka kompanija “Bizerba”, potvrđeno je na sednici Gradskog veća Valjeva. Investicija je vredna 33 miliona evra, a u početku ova fabrika će zapošljavati 305 zaposlenih na neodređeno vreme. Nova fabrika nemačkog investitora biće smeštena u novoj valjevskoj Privrednoj zoni u prigradskom naselju Gorić, površine 23 hektara, gde su počeli i radovi na izgradnji saobraćajnice dužine 2,5 kilometara.

O dolasku velikog nemačkog investitora u Valjevo nedavno je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je rekao da su ovo sjajne vesti za naš grad i da se nada da će se u ovom stilu nastaviti vrlo brzo. On je rekao da je ulaganje preko 33 miliona evra i da nakon dve, tri godine, ova kompanija planira proširenje.

Razvojna agencija Srbije je 21. aprila je obavestila grad Valjevo da je privredno društvo „Bizerba“ zainteresovano za realizaciju investicionog projekta u Valjevu.

„Imajući u vidu da je investicioni projekat od značaja za Republiku Srbiju i grad Valjevo, predloženo je donošenje Programa sprovođenje postupka otuđenja bez naknade u postupku međusobnog raspolaganja vlasnika neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini. Na taj način, grad Valjevo će otuđiti neizgrađeno građevinsko zemljište i to parcelu od 11, 80 hektara površine u nastavku Privredne zone, bez naknade u javnu svojinu Republike“, obrazložila je odluku Tijana Todorović, rukovodilac Odeljenja za lokalni razvoj, privredu i komunalne poslove.

Bizerba SE & Co. KG, lider je u proizvodnji vaga i vodeći je svetski specijalista za industrijske tehnologije vaganja i etiketiranja, a u Srbiji postoje firme koje već trguju proizvodima „Bizerbe“ koja je osnovana 1866. godine u Balingenu, u pokrajini Baden-Virtemberg u Nemačkoj.

„Bizerba“ je kompanija koja se bavi proizvodnjom maloprodajnih vaga i industrijskih komponenti. Ova kompanija zapošljava oko 4.300 radnika i zastupljena je u 120 zemalja. Proizvodni pogoni su locirani širom sveta pored Nemačke, u Austriji, Švajcarskoj, Italiji, Francuskoj, Španiji, Kini i SAD-u.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.