Velika zlatna medalja za Poljoprivrednu školu na 18. Međunarodnom sajmu obrazovanja “Putokazi” u Novom Sadu

Poljoprivredna škola sa domom učenika Valjevo učestvovala je početkom ovog meseca na 18. Međunarodnom sajmu obrazovanja “Putokazi” u Novom Sadu. U konkurenciji velikog broja obrazovnih ustanova ne samo iz Srbije, već i Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, rad valjevske škole je u kategoriji srednjih škola ocenjen najvišom ocenom i dodeljena im je Velika zlatna medalja. Kako podseća direktor škole Milan Gajić, na Sajmu učestvuju vaspitno-obrazovne ustanove svih nivoa, od predškolskih ustanova, preko osnovnih i srednjih škola svih profila do univerziteta, a Poljoprivredna škola Valjevo je do sada već osvojila dve zlatne medalje na ovoj manifestaciji.

Poljoprivredna-skola-Velika-zlatna-medalja

Veliku zlatnu medalju na 18. Međunarodnom sajmu obrazovanja “Putokazi” u Novom Sadu u ime valjevske Poljoprivredne škole primio je direktor Milan Gajić / Foto: Poljoprivredna škola sa Domom učenika Valjevo

Najviše priznanje stiglo je za valjevsku Poljoprivrednu školu na osnovu procene stručne komisije koja je imala zadatak da proceni rad prijavljenih kandidata prema unapred utvrđenim kriterijumima. Vrednovalo se sve, od samog objekta ustanove, njegove lokacije, dizajna, hortikulturnoh uređenja eksterijera i enterijera, bezbednosti, opremljenost učionica i kabineta, higijene, zatim integracija sa drugim sistemima, saradnja sa privredom, naučnim, kulturnim i drugim ustanovama, uvođenje novih tehnologija gde je škola vrlo visoko ocenjena, kaže direktor Milan Gajić.

“Uspešnost učenika u školi, na takmičenjima, bio je jedan od kriterijuma, a poznato je da mi iz struke uvek osvajamo neko od prva tri mesta. Ocenjivala se i stručna osposobljenost za rad, odnosno koliko su učenici spremni za svet rada, a koliko za nastavak daljeg školovanja. Jedan od aktuelnih kriterijuma svakako je i zaštita životne sredine, a poznato je da smo uveli standarde koji se konkretno bave zaštitom životne sredine i tu imamo različite procese upravljanja. Humanitarne aktivnosti, sportske aktivnosti, rezultati na sportskim takmičenjima, promocija zdravih stilova života, sve je to ocenjivano. Jedan od najvažnijih kriterijma svakako je bilo eksterno vrednovanje kvaliteta rada škole od strane Ministarstva prosvete i poslednji put kada je rađena evaluacija, rad škole ocenjen najvišom ocenom”, s ponosom ističe direktor škole.

Poljoprivredna-skola-Velika-zlatna-medalja1

On je podsetio da ove godine Poljoprivredna škola obeležava značajan jubilej – 100 godina postojanja i 125 godina kako na njenom mestu postoji neki vid škole.

“Samim tim, ova nagrada je za nas još jedan podsticaj da budemo još bolji, da istrajemo. Uvek ima prostora za podizanje kvaliteta, kako u teoretskoj, tako i u praktičnoj nastavi, a sve u funkciji što kvalitetnijeg obrazovanja naših učenika, te će naš cilj i ubuduće biti da naši učenici steknu neophodna znanja, veštine, izgrade stavova i kao takvi nastave u svetu rada ili nastave dalje školovanje”, poručio je Milan Gajić, direktor Poljoprivredne škole sa domom učenika u Valjevu.

B. M.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.