Veliki narodni zbor u Popučkama!

Narodni pokret “Marš s Kolubare” najavio je za subotu, 4. decembra, u 14 časova, Veliki narodni zbor u Popučkama protiv rudarsko-geoloških istraživanja kompanije Euro Lithum Balkan i izgradnje rudnika bora i  litijuma u dolini Kolubare, kao i protiv otimačine imovine propisane Zakonom o eksproprijaciji  i protiv zakona o referendumu! Pokret poziva sve građane Valjeva i okolnih mesta na miran protestni skup, koji će se održati na platou ispred Europroma u selu Popučake. Organizatori su obavestili da je skup zakonito prijavljen i da će se održati BEZ BLOKADE reginalnog puta Valjevo-Lajkovac u zoni održavanja ovog skupa.

Mars-s-Kolubare-2-2
“Narodni pokret “Marš s Kolubare” okuplja građane čiji su život, zdravlje i imovina ugroženi nezakonitim geološkim i rudarskim aktivnostima kanadske kompanije Euro Lithium Balkan, bez obzira na političko, ili bilo kakvo drugo opredeljenje i zanimanje! Pokret poziva građane i seljake da dolaskom na Narodni zbor u što većem broju podrže opravdane zahteve ugroženog naroda koji poručuje Euro Lithium-u: “MARŠ S KOLUBARE!!!” Pozivaju se građani da pomognu organizatoru skupa da, zajedno sa redarskom službom i organima reda, Narodni zbor protekne u miru, u interesu svih”, navodi se u pozivu Narodnog pokreta upučenog javnosti za sutrašnji protest.
Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.