VELIKI USPEH VALISA KOJI JE OBEZBEDIO UČEŠĆE U KVALIFIKACIJAMA ZA REGIONALNU PREMIJER LIGU

Valis ispisuje najlepše stranice u istoriji valjevskog vaterpola pošto je ovog vikenda u trećem krugu takmičenja Regionalne A1 lige u Kranju napravio veliki uspeh i sa tri pobede obezbedio učešće u kvalifikacijama za Premijer ligu.

ACA-KOVACEVIC

Izabranici Miloša Sakovića su u 9. kolu prvo savladali Proleter iz Zrenjanina rezultatom 19-11 (2-1,5-4, 2-1, 7-4) u meču u kome su se po efikasnosti u Valisu istakli Živojinović sa 5 golova, Arsenović sa 3, Porobić i Šofranac po 2 itd.

Sledeći protivnik Valjevaca bio je domaći Triglav koji je takođe poražen, rezultatom 15-11 (4-3, 0-3, 9-4, 2-1). Najefikasniji u ekipi gostiju bili su Porobić sa 4 gola, Živojinović sa 3, Arsenović i Anđelić sa 2 itd.

Konačno, juče u 11. kolu, u velikom derbiju za drugo mesto, sastali su se Valis i Vojvodina. Valjevci su posle velike borbe trijumfovali 15-14 (3-2, 4-3, 3-4, 5-5), revanširavši se tako Novosađanima za onaj remi koji je sprečio “vidre” da uđu u Super ligu Srbije, grupu od 1. do 6. mesta. Strelci za Valis bili su Šofranac sa 4 gola, Anđelić 3, Porobić, Kovačević i Živojinović po 2, Arsenović i Vitorović po 1 gol. I ono što je najvažnije, zahvaljujući ovoj pobedi Valis je završio takmičenje u Regionalnoj A1 ligi na drugom mestu sa 28 bodova iz riječkog Primorja koje je osvojilo 30 bodova obezbedivši učešće u baražu za ulazak u Premijer ligu. Sve čestitke za ovaj veliki uspeh Valisa.

 

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.