“Vratimo mesne zajednice Valjevcima”

U susret izborima za članove Saveta mesnih zajednica na teritoriji grada Valjeva, koji će biti održani u  nedelju, 6. novembra 2022. godine, zajedničkim saopštenjem za javnost oglasilo se pet opozicionih partija i pokreta. Predstavnici Dveri, Lokalnog fronta, Narodne stranke, Novog DSS-a i Novog lica Srbije poručili su da će kao i pre izbora braniti interese svojih komšija i sugrađana. Pozvali su članove, simpatizere i sve građane da im pomognu da vrate mesne zajednice Valjevcima!

Ujedinjena-opozicijaInformaciju za javnost prenosimo u celini:

“Predsednica Skupštine Valjeva je raspisala izbore za savete mesnih zajednica u “Službenom glasniku” i odredila da izborne radnje počinju da teku narednog dana od dana isticanja njene odluke na oglasnoj tabli mesne zajednice. Od tada je g-đa predsednica bar pedeset puta prošla pored rugobe u Knez Miloševoj ulici, gde iznad polupanih prozora i zabravljenih vrata nekako još stoji potpuno zarđala tabla na kojoj je pisalo “MZ Brđani”. Da li se g-đa predsednica, stanovnica ove mesne zajednice, zapitala da li su u Brđanima počele da teku izborne radnje?

Pre četiri godine (na zvaničnoj stranici grada!) objavljeni su rezultati izbora za savete mesnih zajednica održanih 21. oktobra: SNS-164 mandata, SPS-4 mandata. U Brđanima je taj rezultat bio 13 prema 0! Šta je građanima Valjeva donela ova blistava pobeda naprednjaka nad koalicionim partnerom?

U Brđanima nema prostorije mesne zajednice. Nema ih više ni na uglu Karađorđeve i Hajduk Veljkove. U Gradcu su vrata zaključana, jedan dopis je na njima, možda će ga neko i videti. Slično je u Tešnjaru, spisak nepristupačnih prostorija mesnih zajednica postaje sve duži.  To su rezultati “politike” SNS u Valjevu, zar ne?

Da li je bar jedan od saveta, izabranih pre četiri godine, građane obavestio šta je radio sve ovo vreme. Da li su uopšte nešto radili? Ako i jesu, to se u Valjevu ne vidi. Bolje rečeno, vidi se i suviše dobro! I ovih dana su krenuli od vrata do vrata ubeđujući građane da glasaju za njihovu listu. Ne umeju da odgovore na pitanje  kome i zašto trebaju izbori u kojima nijedna druga lista nema prava na svoje kontrolore u biračkim odborima!

Čitav ovaj izborni “postupak” škripi i smrdi. Izborna komisija nije u propisanom roku obelodanila obrasce na kojima kandidati treba da prikupe potpise podrške građana. Upozoreni na to, objavili su ih 4. oktobra. U “Službenom glasniku” koji nosi datum 23. septembar! Da li su aktivisti SNS, kao prošle godine u nekim mesnim zajednicama, i sada jedini imali ove obrasce pre nego što su uopšte bili objavljeni? SNS, naravno, traži još jednu pobedu nad građanima koji u ovakvim igricama ne žele da učestvuju. Njihovi birački odbori u aprilu su pokazali svoje neznanje;  izbori su morali biti ponovljeni na skoro svakom desetom biračkom mestu!

Naše opozicione organizacije 3. aprila 2022. godine osvojile su poverenje značajnog broja svojih sugrađana. Mi, dole potpisani Valjevci, ćemo kao i pre izbora raditi ono što je naša dužnost – braniti interese naših komšija i sugrađana.

Pozivamo članove, simpatizere i sve građane Valjeva da nam u tome pomognu. Vratite mesne zajednice Valjevcima!

Azbučnim redom:
Dveri, Zoran Đurđević
Lokalni front Va, Ivan Manić
Narodna stranka, Miloš Milivojević
Novi DSS, Marko Nikolić
Novo lice Srbije, Miroslav Tomić”

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.