VREME MALIH VIDRI

Iako je sezona za seniore Valisa završena, u klubu su dešavanja daleko od letnjeg raspusta.

-1794752741844365930

Mlađe kategorije „vidri“ uveliko se bore u svojim uzrasnim kategorijama, pa je zbog kontinuiranog procesa podmlađivanja, klub u obavezi da stvori uslove za takmičenja kroz koje se stvaraju budući prvotimci.

Jedan od poslednjih izazova bio je odlazak dečaka rođenih 2009. godine i mlađih u Šibenik, tačnije u Vodice, na turnir Regionalne lige, koji se igrao od 18 – 21. maja, a na kojem je učestvovalo 10 ekipa.

Hrvatska je kao domaćin imala četiri učesnika, a Crna Gora i Srbija po tri. Valis je kao trećeplasirani klub u zemlji izborio pravo učešća na ovom takmičenju, a prve dve pozivnice dobili su Banjica i Šabac.

Domaćine su predstavljali: Solaris, POŠK iz Dubrovnika, Medveščak iz Zagreba i Jadran iz Splita, dok su Crnogorce zastupali podgorička Budućnost, Jadran iz Herceg Novog i Budva.

Valjevci su u prva dva susreta doživeli ubedljive poraze, a onda su protiv prvaka Hrvatske, zagrebačkog Medveščaka, pokazali odličnu igru, izgubivši ovaj meč sa 14:10.

U poslednjoj utakmici u grupnoj fazi, Valis je pobedio POŠK sa 13:11, čime je stekao uslov da se bori za sedmo mesto, a rival je bio domaćin turnira Solaris iz Šibenika.

U divnom ambijentu „vidrice“ su „osvetile“ seniore, pa su nakon peteraca savladale domaćina sa 12:10 (8:8).

Treneri Nikola Ivanović i Srđan Marković zadovoljni su turnirom, i svim što se dešavalo u Vodicama.

„Sve je proteklo u najboljem redu. Putovali smo po 12 sati u oba pravca. Smeštaj i hrana su bili odlični, a naših 14 dečaka bilo je u prilici i da se okupa u Jadranskom moru, prvi put na ovoj lokaciji. Vodice su bile divna baza“; rekao je Nikola Ivanović, dodavši da već 3 – 4. juna ova selekcija u Bečeju igra polufinalni turnir nacionalnog prvenstva, na kojem igraju domaćin, Taš i Novi Beograd, dok su u drugoj grupi: Vojvodina, Šabac, Banjica i Partizan.

Valisovci žele među prva tri u svojoj grupi što bi značilo i plasman na finalni turnir.

I generacija rođena 2011. godine i mlađi imala je minulih dana dosta izazova.

Dečaci su predvođeni Draganom Miloševićem i Aleksom Đurđevićem stigli do polufinala državnog prvenstva, koje će se odigrati 1. i 2. jula.

Oni su najpre u polufinalu regiona, pre 10 dana, na kom su nastupile dve ekipe Valjevaca, prošli dalje sa Radničkim iz Kragujevca, dok su se iz druge grupe, u kojoj je bio sastav Valjeva, u finale regiona plasirali timovi Šapca.

U finalu regiona „vidrice“ su zabeležile pobedu i poraz u duelima sa „čivijašima“ , da bi u odlučujućem meču pobedile domaćina takmičenja Radnički iz Kragujevca, što je bilo dovoljno za drugo mesto i plasman na polufinalni turnir državnog prvenstva.

Mladi Valjevci nastavljaju da nižu uspehe, i sa nestrpljenjem čekaju otvaranje letnje sezone u Petnici, pošto troškovi putovanja na takmičenja i treninge najuspešnijeg gradskog sportskog kluba zahtevaju dosta novca, pa je od velikog značaja da bar treninge mogu da imaju u svojoj bazi.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.