VUČIĆ POTVRDIO: Policijski čas za uskršnje praznike trajaće 84 sata!

Policijski čas, odnosno zabrana kretanja zbog epidemije koronavirusa trajaće od petka 17. aprila u 17 časova do utorka 21. aprila u 5 časova , glasi najnovja odluka Vlade Srbije.

Vlada Republike Srbije

Odlučeno je da početak policijskog časa bude isti kao proteklog vikenda, a zabrana kretanja će trajati do utorka u 5 časova ujutru, tako da će građani ostali u svojim domovima ukupno 84 sata. Ovu odluku je sinoć potvrdio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, gostujući u Dnevniku RTS-a.

On je istakao da se svakako radi o neradnim danima, kako o (Velikom) petku, tako i ponedeljku koji je drugi dan Uskrsa. Cilj ove mere je smanjenje širenja korona virusa, istako je Vučić. Prethodnih dana vodila se polemika oko mera koje je je propisala Vlada, zbog uskršnjih praznika koji nam predstoje.

Sinod SPC je izneo “predlog i molbu” državnom vrhu Srbije da odobri prekid zabrane kretanja na Uskrs od 5 do 10 sati kako bi pravoslavni vernici koji nisu u izolaciji i samoizolaciji mogli da prisustvuju liturgiji. Svoj stav o predlogu SPC na današnjoj konferenciji za medije izneli su i predstavnici Kriznog štaba.

“Stručni stav je jednoglasan i potpuno jasan – bilo kakvo okupljanje i ponašanje koje će da poveća rizik za nastanak infekcije predstavlja vizok rizik za zdravlje populacije”, rekla je dr Darija Kisić Tepavčević povodom zahteva Sinoda Srpske pravoslavne crkve, a neposredno nakon što je epidemillog Kon rekao da ga je taj zahtev crkve “duboko pogodio”.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.