Za avansno plaćanje računa za vodu elektronskim putem popust 15% na naredne uplate!

Građani i privrednici koji izvrše avansne uplate računa za vodu elektronskim putem ostvariće značajan popust od 15% na naredne uplate. Prema rečima direktora valjevskog “Vodovoda” Đorđa Milanovića, takva odluka doneta je kako bi se tokom vanrednog stanja, između ostalog, obezbedile plate zaposlenim radnicima.

Foto: Valjevska posla

“Zbog obustave rada sa strankama, organizovanja minimuma procesa rada, a pri tome obezbeđenju urednog, sigurnog i kvalitetnog vodosnabdevanja, ponudili smo našim sugrađanima i našim privrednicima da elektronskom uplatom avansa za vodu ostvare popust od 15 odsto na naredne račune, a za privrednike koji izvrše uplatu u valuti 5 posto popusta, pošto za građane to inače važi. Time želimo da obezbedimo sredstva za zarade zaposlenih tokom vanrednog stanja, želimo da platimo račune za struju koji na mesečnom nivou iznose od 7 do 9 miliona dinara, da platimo dobavljače. Ukoliko mi budemo uredno izmirivali svoje obaveze tokom vanrednog stanja, značiće to i EPS-u, značiće i državi uredna uplata PDV-a, deo sredstava od poreza i doprinosa će se transferom sredstava vratiti gradu, a urednim plaćanjem dobavljača, oni će moći tokom vanrednog stanja da izmiruju obaveze i da zadrže zaposlene. Siguran sam da će i građanima i privredi popust od 15 odsto za avansnu uplatu elektronskim putem značiti”, kaže Đorđe Milanović, direktor JKP “Vodovod Valjevo”. 

On je rekao da će tokom sledeće sedmice biti montran uređaj elektrolizer u Fabrici vode u Valjevskoj Kamenici, koji je već instaliran u Fabrici vode na Divčibarama, što će omogućiti proizvodnju natrijum hipohlorita, hemijskog jedinjenja koje se koristi z ahlorisanje vode, a koje je izuzetno efikasno za uništavanje korona virusa.

“Ono što je značajno je mogućnost ovog uređaja da iz soli proizvodi dezinfekcioni rastvor. U pitanju je proizvodnja natrijum hipohlorita, koji se pokazao kao najbolji dezinficijens za suzbijanje korona virusa. Uređaj proizvodi 1 % natrijum hipohlorit, a za opštu dezinfekciju u domaćinstvima, zdravstvenim ustanovama, u prehrambenoj industriji za dezinfekciju površina, uređaja i opreme, se koristi 0.1 % natrijum hipohlorit, što znači da 1 litar dobijenog rastvora se razblažuje sa 9 litara vode”, pojašnjava Milanović.

Kada je reč o vodosnabdevanje grada tokom vanrednog stanja, građani mogu da budu bez brige, uverava nas prvi čovek JKP “Vodovod Valjevo”

“Pojačali smo mere obezbeđenja objekata vodosnabdevanja, a samo vodosnabdevanje je uredno. Pridržavamo se svih uputstava Vlade Republike Srbije i gradskog Štaba za vanredne situacije. Takođe, Fabrika vode na Pećini radi u izmenjenom režimu, tako da uvek jednu posadu imamo u rezervi, praktično su u preventivnoj izolaciji. Odustali smo od svih radova koji podrazumevaju isključenje vode. Iz tog razloga smo odustali od završetka rekonstrukcije Crpne stanice Radino Brdo, jer je taj posao zahtevao isključenje vode na 12 časova i s obzirom da je vanredno stanje, odlučili smo da taj posao odložimo dok se situacija ne stabilizuje. Upravo ovaj posao je značajan za puštanje gradske vode u Deguriću i u visinskoj zoni Bujačića”, navodi Milanović.

Inače, prošle sedmice potpisan je ugovor sa Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu za učešće u zajedničkom projektu izgradnje II faze kanalizacije u Beloševcu, koji podrazumeva izgradnju i dve fekalne crpne stanice. Ministarstvo će u tim radovima učestvovati sa 11 miliona dinara, dok će ostatak sredstava obezbediti JKP “Vodovod Valjevo”.

“Sredstva Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu već su prebačena na namenski račun grada, Bože zdravlja da se izborimo sa korona virusom, pa da krenemo da radimo”, kaže prvi čovek valjevskog “Vodovoda”.

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji rwgionalne Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost Jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je više projekata, među kojima su "Da Valjevo prodiše", "UdahnimO2", Vazduhograf" i drugi, koji se na portalu Valjevska posla podrobno bave problemom aerozagađenja u Valjevu od 2017. godine. Dobitnica je Nagrade grada Valjeva za oblast Informisanje i društveno angažovanje u 2019. godini.