Završen košarkaški teren na Pećini

Košarkaški teren u parku Pećina je rekonstruisan i već mesec dana ljubitelji basketa imaju prilike da isprobaju kvalitet ovog terena.

Kosarkaski-teren-2Ministarstvo omladine i sporta je finansiralo izgradnju podloge i postavljanje koševa još 2019. godine, ali završetak rekonstrukcije u potpunosti je finansirao grad Valjevo.

Kosarkaski-teren-4

Изграђене су трибине, постављене соларна расвета, ограда, асфалтиран је пут од терена до стазе. Вредност радова је око осам милиона динара, а радове је извело предузеће „Кеј“.

Kosarkaski-teren-11Члан Градског већа задужен за спорт Владимир Мишковић је задовољан што су завршени радови на терену, који је један од симбола Ваљева:

Kosarkaski-teren-1

„Nesumnjiv je značaj sportskih terena, ali rekonstrukcija upravo ovog terena na Pećini, od velikog je i emotivnog značaja za Valjevce. Generacije su stasavale na njemu, a s obzirom na to Valjevo ima značajnu košarkašku tradiciju, siguran sam da će na ovom terenu svoje prve sportske korake praviti i neki novi košarkaški asovi“, rekao je Mišković.

Kosarkaski-teren-3Izgradnjom trim staze u parku, nedavnom sadnjom 250 stabala drveća, nastavlja se uređenje najvećeg gradskog parka. Na Valjevcima je da čuvaju svoj park i uživaju u njegovoj lepoti.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.