Završeno Prvenstvo Srbije U23 – Strahinja Đermanović prvak države za mlađe seniore

Protekle subote u hali “Omni Centra” u Valjevu održano je Prvenstvo Srbije U23 odnosno za mladje seniore i seniorke. Nastupalo je 113 rvača i 20 rvačica od čega 8 predstavnika valjevske “Mladosti”.

Prvenstvo-Srbije-U23-Rvaci-6
Strahinja Djermanović u kategoriji 130 kilograma osvoja zlato sa 4 pobede koje su ostvarivane prekidima u prvoj rundi što mu je donelo pored zlatnog odličja i titulu najboljeg rvača na turniru.
Prvenstvo-Srbije-U23-Rvaci-8
Bojan Andrić i Luka Pavlović  iako po godinama dosta mladji od svojih protivnika sa po 3 pobede i jednim porazom stižu do bronze. Ovo je neverovatan uspeh uzimajući u obzir da oni u ovoj uzrasnoj kategoriji mogu da se takmiče narednih 5 godina.
Prvenstvo-Srbije-U23-Rvaci-9
“Svakako je velika radost zlatna medalja i titula najboljeg rvača turnira Djermanovića ali možemo slobodno da kažemo da bronze Andrića i Pavlovića sijaju kao zlato. Ono što je takođe lepo videti da rvanje kao sport u Valjevu živi, hala prepuna mladih rvača, veterana, ljubitelja borilačkih sportova i svi navijaju iz sveg glasa za naše momke. Ako uzmemo u obzir da je na manje od 2 km od rvanja održan turnir u karateu u organizaciji Karate kluba 014 sa preko 300 učesnika možemo slobodno da kažemo da je subota bila dan borilačkih sportova i  da Grad Valjevo polako dobija epitet grada borilačkih sportova. Dinamika takmičenja ne dozvoljava predah već narednog vikenda imamo dva Kupa Srbije za kadete i juniore nadamo se sa još lepih vesti.”
Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.