Značajna sredstva Ministarstva rudarstva i energetike Valjevu

Zamenik gradonačelnika Valjeva Nemanja Petrović, potpisao je ugovore sa ministarkom Dubravkom Đedović Handanović, za programe energetske sanacije porodičnih kuća i stanova.

Potpisivanje ugovora 1

Od 137 lokalnih samouprava na ovom javnom pozivu, Valjevo je od Ministarstva rudarstva i energetike dobilo sredstva za dva projekta i to za sufinansiranje dela Programa energetske sanacije porodičnih kuća i stanova koji se odnose na sufinasiranje mera porške socijalno ugroženim građanima, u iznosu od 1.800.000,00 dinara, od čega je iz gradskog budžeta izdvojeno 1.200.000,00 dinara i za sufinansiranje dela Programa energetske sanacije porodičnih kuća i stanova građana koji ne spadaju u socijalno ugroženu kategoriju, u iznosu od 20.700.000,00 dinara, od čega grad Valjevo izdvaja 13.800.000,00 dinara.

Potpisivanje ugovora 3

„Grad Valjevo zajedno sa Ministarstvom rudarstva i energetike četvrtu godinu za redom nastavlja sufinansiranje Programa energetske sanacije porodičnih kuća i stanova. Novina ove godine je da ćemo raspisati i Javni poziv za sufinansiranje podrške socijalno ugroženim građanima, pod povoljnijim uslovima, jer nam je želja da svi naši sugrađani imaju mogućnost unapređenja energetske efikasnosti svojih domaćinstava. Želim da izrazim veliku zahvalnost Ministarstvu rudarstva i energetike za sve projekte koje zajedno realizujemo i nadam se da će se ova uspešna saradnja nastaviti i u budućnosti“, poručio je zamenik gradonačelnika Valjeva Nemanja Petrović.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.