Šef grada ugostio zvanice Grada

Tradicionalni novogodišnji koktel koji priređuje gradonačelnik Grada Valjeva, okupio je u Centru za kulturu oko 200 zvanica, uglednih javnih ličnosti, predstavnika političkog i kulturnog života, brojnih direktora javnih preduzeća, kulturnih ustanova i drugih gradskih institucija. Gradonačelnik dr Slobodan Gvozdenović, kao domaćin koktela, dočekao je na samom ulasku u Hol Centra za kulturu svoje goste i potom na bini sa svojim timom poželeo svima srećne predstojeće Novogodišnje i Božićne praznike.

Valjevo

Za valjevskaposla.info gradonačelnik Gvozdenović je rakao da je najveći uspeh u 2016. godini pokretanje osnivanja Međuregionalnog informacionog centra, uz podršku Vlade Srbije od 62,5 miliona dinara. “Ponosan sam takođe što se gradska vlast stabilizovala i odredila prave prioritete za sledeću godinu, a to je put M4, kupovina indrustrijske zone, dolazak jednog arapskog investitora i otvaranja fabrike za preradu voća i povrća sa oko 300 zaposlenih. Lepo smo organizovali “Tešnjarske večeri”, imali smo posete predsednika Vlade Republike Srbije, brojnih ambasadora, ministra kulture i drugih. Mislim da su svi oni stekli prilično povoljan utisak o Valjevu i da je ova gradska vlast jako ozbiljna i istrajna u svojim namerama”, rekao je gradonačelnik.

Valjevo

Prioriteti u 2017. godinu će, prema njegovim rečima, svakako biti vezani za put M4, kupovinu industrijske zone i dolazak arapskog investitora. “To su glavne stvari, ali bih želeo i da valjevski sportski klubovi imaju više uspeha, pre svega da FK”Budućnost” uđe u viši rang takmičenja, ali i da KK “Metalac” i VK “Valjevo” nastave da nižu uspehe”, rekao je prvi čovek Valjeva, koji Novu godinu dočekuje na Divčibarama, jer želi da lično doprinese razvoju turizma na ovoj našoj planini.

Valjevo

Kako to izgleda kada predstavnici opozicije dođu kod pozicije u goste, pitali smo novoizabranog predsednika Gradskog odbora Demokratske stranke Slobodana Pavlovića. “Ovo je koktel grada, nisu oni vlasnici grada, oni su samo u ovom trenutku vladajuća koalicija. Nismo mi kod njih došli, nas je pozvao Grad Valjevo, a oni su trenutno njegovi domaćini. Mi smo bili ranije domaćini ovog koktela, a trebalo bi očekivati da ćemo sledeći domaćini biti opet mi”, kaže Pavlović, odbornik opozicione DS u gradskom parlamentu.

Na naše pitanje koje su razlike stranaka vladajuće koalicije i opozicionih partija u komunikaciji i odnosu u Skupštini i na ovakvim skupovima, Pavlović kaže da je jedina razlika što se na skupovima ovakvog “neformalnog” ili “poluformalnog” tipa ne priča o politici i malo je manja tenzija. “Mi kao opoziciona stranka i za skupštinskom govornicom i u privatnim razgovorima, bez zle namere, dajemo vladajućoj koalaciji konstruktivne predloge, u smislu boljeg funkcionisanja grada. Nama nije cilj da se dokazujemo jedni drugima, suština je da grad funkcioniše bolje, iznad nas svih je Valjevo”, naglašava Pavlović.

Valjevo

Kako saznajemo, na koktel su bili pozvani i predstavnici opozicione partije Dosta je bilo, ali niko od predstavnika stranke Saše Radulovića nije bio prisutan sinoć u Centru za kulturu. Na koktelu je bio prikazan i kratak film u kome su predstavljena najvažnija investiciona ulaganja od kako je ovoj vlasti krenuo mandat, zatim svi projekti i programi realizovani u proteklih šest meseci, kao i sve značajne posete brojnih zvaničnika.

M.P.M.

 

 

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.