16 novozaraženih korona virusom u Valjevu

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje, na dan 2. jula u Valjevu je regostrovano 16 novih slučajeva sa laboratorsijki potvrđenom infekcijom COVID 19. U valjevskoj bolnici je hospitalizovano 9 novoobolelih, a u kućnoj izolaciji se nalazi 78 naših sugrađana. U ostalim opštinama Kolubarskog okruga prema jučerašnjem preseku nema novozaraženih lica.

U poslednjih 5 dana u Valjevu znatno raste broj zaraženih korona virusom. Od 28. juna ukupno je 70 novozaraženih  našem gradu. Broj pozitivnih na korona virus u Valjevu od izbijanja epidemije je 283, a u Kolubarskom okrugu 400. Izlečenih u Valjevu je do sada 177, a na teritoriji okruga 270.

Na dan 2. jula, jedan zdravstveni radnik Opšte bolnice Valjevo je novozaražen, a 6 zdravstvenih radnika se trenutno nalazi u kućnoj izolaciji. Od početka epidemije ukupan broj zaraženih zdravstvenih radnika je 41, najviše iz Opšte bonice – 29. Broj nemedicinskih radnika koji su zaposleni u zdravstvenim ustanovama, a koji su pozitivni na korona virus je ukupno 12, takođe ih je najviše iz valjevske bolnice – 8.

U valjevskim zdravstvenim stanovama uzeto je ukupno 62 brisa (u Domu zdravlja 39, u Zavodu za javno zdravlje 19 i u Opštoj bolnici 4).

U toku jučerašnjeg dana, prema podacima valjevskog Zavoda za javno zdravlje, istraženo je 64 kontakta lica pozitivnih na COVID 19. Od  27. juna do 2. jula ukupno je istraženo 352 kontakta.

“Zbog nesigurne epidemiološke situacije izazvane naglim povećanjem broja novoobolelih od virusa Kovid 19, koja je pod kontrolom, po izveštaju ZZJZ i zaključcima Štaba potrebno je da pojedinci, preduzetnici i pravna lica dosledno sprovode mere i zaključke Kriznog štaba i Štaba za vanredne situacije. Štab poziva organizatore proslava da, s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, postupe odgovorno i odlože održavanje proslava. Ukoliko se odluče za održavanje proslava od posebnog je značaja da se i organizatori i učesnici proslava strogo pridržavaju datih mera. Štab će svakodnevno pratiti razvoj epidemiološke situacije i u zavisnosti od aktuelnog stanja preduzimati neophodne mere, uključujući zabrane okupljanja, ograničavanje radnog vremena ugostiteljskih objekata i druge mere u skladu sa odlukama Kriznog štaba Republike Srbije”, navodi se na sajtu Grada u izveštaju o broju pozitivnih na COVID 19 od 3. jula.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.