39.Valjevo Jazz Fest: Valjevci Valjevu i istoriji džeza

Valjevski Jazz festival, 39. po redu, biće održan od 21. do 23. decembra u Art holu Centra za kulturu. Ovogodišnji festival je lokalnog karaktera usled renoviranja Velike sale Centra za kulturu, ali nosi veliku simboliku. U trodnevnom programu nastupiće svi najuspešniji valjevski muzičari, koji će predstaviti ono što je jedan od najdugovečnijih džez festivala ovih prostora iznedrio za 39 godina postojanja. Ulaz je sva tri dana besplatan. Organizatori su najavili da će naredne godine uslediti grandiozni, jubilarni 40. Valjevo Jazz Fest uz gostovanje dve velike svetske zvezde.

39. VALJEVO JAZZ FEST

Starija, srednja i najmlađa generacija muzičara rođenih u Valjevu izvešće na ovogodišnjem Jazz Festu raznolik program, koji će pokazati u kojoj meri džez muzika živi u Valjevu, ali i koliki je uticaj festivala na stasavanje muzičara i njihov životni i profesionalni put.

Prve večeri, u četvrtak, 21. decembra, sa početkom u 20 sati nastupiće Isidora Lazarević, Musical Doctors, Sećanje na Daku i Pilot Blues Band.

Pored Miloša Savića i Midnight Buzz, druge večeri koncerte će održati i jedan od osnivača Valjevo Jazz Festa i dugogodišnji umetnički direktor Jovan Maljoković i već afirmisana džez pevačica Irena Blagojević.

Poslednje večeri nastupiće širom sveta nagrađivani Uroš Spasojević, kao i L.A. Band, Jelena Kovačević i Mehanički balet.

Pored svih navedenih, poznatih muzičara rođenih u gradu koji je dao ozbiljan doprinos srpskoj, ali i regionalnoj i svetskoj kulturnoj sceni, nastupe će imati i učenici Muzičke škole “Živorad Grbić”.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.