Promocija knjige “Čekaonica” Stefana Stefanovića

U četvrtak, 21. decembra 2023. godine, u 19 časova, u Svečanoj sali Valjevske gimnazije biće održana promocija knjige “Čekaonica”, čiji je autor advokat Stefan Stefanović. O knjizi će govoriti predsednik Udruženja dramskih pisaca Srbije Zoran Stefanović i književnik Slaven Radovanović.

Čekaonica - Stefan Stefanović

“Čekaonica je metafora života, koji je čekaonica večnog života, u kojem ima puno iskušenja, ali Bog je uvek uz čoveka. Takođe Čekaonica je i čekanja boljeg života, države blagostanja i obećane zemlje koji su često zamka, jer je upitno da li tako nešto zaista postoji, a ulog je preveliki, ljudska duša. Naposletku, Čekaonica može biti i simbol naše zemlje Srbije koja je u izolovanoj čekaonici EU skoro dve decenije, ispred koje su se isprečili Briselski komesari i komesarke, propisi, administracija, ali i ucene, pa se nalazimo u vakuumu, poput lika iz Kafkinog “Zamka”, u kojem se uvek traže dodatni uslov da uđeš, da bi se na kraju to sve pretvorilo u put za Zemlju Nedođiju, u koju se, prema rečima vladike Nikolaja, nikad ne stiže”, kazao je o svom novom autorskom delu Stefan Stefanović.

Izdavač knjige “Čekaonica” je “Pravoslavna kultura” iz Valjeva, koja je i organizator književne večeri i promocije knjige u Valjevskoj gimnaziji.

Stefan Stefanović je član Udruženja dramskih pisaca Srbije od 2023. godine. Do sada je objavio dramu “Divlje duše”.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.