SPS-JS traži smenu ili ostavku direktora “Vodovoda”

Zbog radova na rekonstrukciji Ulice Ljube Kovačevića, koje već 3 meseca izvodi JKP “Vodovod Valjevo”, šef odborničke grupe SPS-JS Đorđe Pavlović zatražio je smenu ili ostavku direktora ovog javno-kominalnog preduzeća Ivana Filipovića zbog, kako je Pavlović neveo na konferenciji za medije, njegove nestručnosti i nesposobnosti.

SPS-2

Konferencija SPS-JS / Foto: Valjevska posla

Ukazujući na tromesečnu rekonstrukciju ulice duge 300 metara, koja prema Pavlovićevim rečima nije ni tehnički ni tehnološki zahtevna, na konferenciji se moglo čuti da takav slučaj nije zapamćen i zabeležen u valjevskoj istoriji. Zatražio je od gradonačelnika Lazara Gojkovića da na narednoj sednici Skupštine grada smeni direktora valjevskog “Vodovooda” ili da sam Filipović podnese ostavku.

“Da bi jedno javno komunalno preduzeće dobro funkcionisalo, ostvarivalo rezultate i da bi bilo uspešno u svom radu, potrebno je da se stekne nekoliko faktora. To su pre svega organizacija dobra, dobro postavljeni ciljevi, fokus, istrajnost, disciplina i ono što je najbitnije a to je ljudski faktor odnosno ljudski resursi. Toga u JKP “Vodovod Valjevo” očigledno nema i jedino na šta građani Valjeva mogu da se oslone jeste sreća ili, što je još gore, stručnost i sposobnost direktora Ivana Filipovića. Kako to izgleda vidite i sami. Četvrti mesec kako se jedna ulica u dužini od 300 metara rekonstruiše. To je zaista nezapamćeno i nezabeleženo u valjevskoj istoriji. Jedna ulica koja je niti dugačka, niti je zahtevna, ni tehnički ni tehnološki, da se radi toliko dugo je prosto nedopustivo”, kazao je Đorđe Pavlović.

Dorde-Pavlovic

Đorđe Pavlović, šef odborničke grupe SPS-JS / Foto: Valjevska posla

Pavlović se dalje osvrnuo da raniju izjavu direktora valjevskog “Vodovoda” Ivana Filipovića, u kojima je, kako je istakao, pravdao svoju očiglednu nesposobnost time da dobavljači kasne sa isporukom materijala za izvođenje radova.

“Posle dva meseca od te izjave, ja zaista sumnjam u istinitost reči direktora Ivana Filipovića, jer da je to istina, materijal je u međuvremenu stigao, šta je sada problem? Da li je to tada bilo samo jeftino opravdanje, odugovlačenje, ili samo jedna izjava koja je trebalo da sačuva funkciju direktoru Filipoviću, to je samo jedno za šta samo možemo da se pitamo. Što bi građane Valjeva interesovao nedostatak materijala i to što eventualno dobavljači kasne? Kakve oni veze imaju sa dobavljačima?  Građani Valjeva hoće blagovremenu, brzu, kvalitetnu uslugu, ali uslugu za koju ne moraju da čekaju tri meseca da bi mogli normalno da žive. Ono najmanje što bi mogli očekivati je da gradonačelnik Lazar Gojković smeni nestručnog i nesposobnog direktora ili da Ivan Filipović sam podnese ostavku”, naglasio je Đorđe Pavlović.

Ulica-Ljube-Kovacevica-1

Radovi u Ulici Ljube Kovačevića / Foto: Valjevska posla

Ističući da je ovakvo stanje neprihvatljivo, Pavlović je rekao da se nadao da će konferencije za medije odborničke grupa SPS-JS “malo pokrenuti” gradsko rukovodstvo, jer se, prema njegovim rečima, pokazalo da su obraćanja novinarima Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije “jedino što može da pokrene lokalnu vlast”.

“Evo, danas su se setili da nešto ponovo rade i malo u šali, a malo više u zbilji, rekli smo da je možda bilo dobro da je SPS-JS držali konferencije u ovoj ulici svaki treći dan, do sad bi možda i bila završena. Ono što gradonačelnik treba da zna, a mi smo očekivali da eksperti kakvi jesu, kakvima se predstavljaju, jednu skromnu ulicu u tehničko-tehnološkom smislu završe brzo i jednostavno. Ispostavilo se kao ozbiljan poduhvat za eksperte. Zato gradonačelniku ovom prilikom poručujem da se ekspert ne postaje tako što vam stranka kaže da ste ekspert. Ekspert se postaje tako što završite školu ili diplomirate na odgovarajućem fakultetu, a ne zato što Vam je gradski odbor ili povereništvo rekao da ste ekspert. Sa ovakvim ekspertima mi na žalost nećemo daleko dogurati, a nismo ni sigurni, pošto još diplome nismo videli, u čemu su to zaista eksperti”, zaključio je šef odborničke grupe SPS-JS Đorđe Pavlović.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.