7 izbornih lista na predstojećim izborima u Mionici

Opštinska izborna komisija u Mionici verifikovala je 7 izbornih lista sa kandidatima za sastav parlamenta na predstojećim lokalnim izborima, koji su zakazani za 17. oktobar, potvrdio je Goran Rangelov, predsednik Opštinske izborne komisije.

Prva na izbornom listiću je koalicija Srpska napredna stranka (SNS) i Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) , ALEKSANDAR VUČIĆ – ZA NAŠU DECU (39 odbornika), potom slede ZDRAVA SRBIJA ZA ZDRAVU MIONICU – MILAN STAMATOVIĆ (13 odbornika), SLOBODNI GRAĐANI MIONICE (26 odbornika), SAVEZ 90/ ZELENI SRBIJE (30 odbornika), NADA za Mionicu – Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) – Demokratska stranka Srbije (DSS) – Nacionalno demokratska alternative – dr Miloš Jovanović – Žika Gojković (31 odbornik), IVICA DAČIĆ- Socijalistička partija Srbije (SPS) – Srpska radikalna stranka (SRS) sa 39 odbornika i na poslednjem, 7. mestu, biće GRUPA GRAĐANA DEMOKRATIJA NA STAROM MESTU – Milan Gavrilović Ćićovan.

Mogućnos da svoj glas da na predstojećim lokalnim izborima ima 10.987 birača, koliko ih je evidentirano na biračkom spisku. Glasaće se na 38 izbornih mesta od kojih je 4 u samoj varoši Mionica.

Dva dana uoči zaključenja predaje izbornih lista Demokratska stranka (DS) je održala konferenciju za novinare gde je obelodanila da će bojkotovati lokalne izbore u Mionici i Negotinu jer, kako je tada rečeno, ne žele da daju legitimitet još jednoj farsi od izbora.

Milena Kuzmanović

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.