METALAC PORAŽEN U KRAGUJEVCU

AdmiralBet Košarkaška liga Srbije se polako približava svom kraju, sinoć je odigrano vanredno 28. kolo u kom je Metalac doživeo poraz od Radničkog u Kragujevcu 80-86 (23-23, 18-30, 20-20, 19-13). Domaći su boljom igrom stekli prednost u prvih 20 minuta, Valjevci su zonskom odbranom uspeli u nastavku da skinu deficit na -4 ali zbog kratke klupe i umora prve petorke, nisu imali snage za preokret.

MET_RAD14

Aleksa Popović (sa loptom), centar Metalca u sendviču Krofta (5) i Vesta na utakmici protiv Radničkog u Valjevu, u prvom delu prvenstva

Petorka Metalca Bajić, Sinovec, Armstrong, Grubor i Popović je dobro otvorila utakmicu u hali “Jezero” tako da su gosti u 6. minutu imali prednost 17-8. Radnički je zahvaljujući čvršćoj igri u odbrani i boljem skoku, serijom 11-0 poveo 17-19 na krilima poena Milosavljevića, Nikolića i Čabrila.

Kragujevčani su iskoristili slabiju odbranu Valjevaca u drugoj četvrtini i preko raspoloženih Krofta i Vebstera su uspeli da Radničkom obezbede solidnu prednost od +12 uoči nastavka.

Domaći su dobrom igrom u napadu nastavili da rešetaju koš Metalca pa je na semaforu u 23. minutu posle trojke Nikolića stajalo 46-63. Flajsova ekipa je u poslednjem kvartalu zonskom odbranom zaustavila ofanzivu Radničkog dok su na drugoj strani Grubor i Armstrong preuzeli odgovornost u redovima Metalca i prednost Kragujevčana je počela da se topi. Trojkom Teofilovića i poenima Armstronga, Grubora i Bajića, Valjevci su napravili seriju 11-2 stigavši u 32. minutu na korak do preokreta 69-73. Metalac je kod ovog rezultata imao tri prilike da obezbedi neizvesnu završnicu, nije pogodio nijednom tako da je Radnički odbio ovaj nalet i trojkom Vesta dva minuta docnije ponovo digao na 69-76.

Metalac je učinio poslednji napor da se približi u 35. minutu nakon poena Popovića za 73-79 ali su umorni Valjevci pali u završnici i Radnički je na kraju zasluženo pobedio revanširavši se gostima za poraz u Valjevu u prvom delu prvenstva. Flajs je ponovo bio prinuđen da na parket pošalje kadete i juniore koji su se dobro borili, posebno Aleksej Obućina koji je za 21 minut upisao 6 poena i 3 skoka.

Kroft je bio najefikasniji u Radničkom sa 23 poena, 9 skokova, 6 asistencija i 2 osvojene lopte. Pratili su ga Vebster sa 15 poena, Milosavljević sa 12 i Vest sa 11 poena itd.

Grubor je kod Metalca upisao 25 poena, 7 skokova i 3 asistencije, Armstrong je dodao 16 poena, 6 asistencija i 5 skokova, Bajić je postigao 14 poena i 4 asistencije, Popović 9, Obućina i Teofilović po 6 i Sinovec 4 poena.

U subotu 6. aprila se igra pretposlednje kolo, u Valjevo stiže Čačak 94 (19 sati) a prvenstvo se završava 14. aprila utakmicom protiv OKK Beograda u gostima.

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.