Opština Mionica na 19. SPREG-u

Opština Mionica i ove godine učesnik je 19. Sajma privrede Zapadne Srbije (SPREG) u Valjevu gde predstavlja 13 izlagača među kojima su Turistička organizacija Mionice, Udruženje žena „Svilen konac“ iz Mionice, vinarija „Đurđevića legat“ iz Ključa, opruge „Pet Mil“ iz Brežđa, firma „Auto-kabel“ iz Mionice, „Domaćinstvo Petrović“ iz Paštrića, destilerija „Srećković“ iz Bukovca, Kolarević Prodana (zimnica), Nada Dikić (ručni radovi), Vera Petković (domaći proizvodi), Zagorka Stojanović (šik šajkače), Isidora i Rada Čitaković (slike i ručni radovi), Dragiša Simić (ručni radovi).

Спрег, Ваљево

– Mionica ima čime da se ponosi, a to su vredni i radni ljudi. Jaka privreda znači jaka opština, a mi smo uz pomoć državne politike uspeli da dovedemo nove investitore i da otvorimo radna mesta gde ljudi zarađuju za život. Mionica je na istorijskom minimumu kada je reč o nezaposlenosti, manje od 300. Dobra vest za privredu naše opštine, ali i celog kraja jeste da se u narednom periodu očekuju proširenja kapaciteta firmi koje posluju u Mionici, a samim tim biće i više radnih mesta – kaže predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Спрег

Iz Turističke organizacije Mionica kažu da je ove godine nakon prvog dana Sajma zabeležena veća posećenost nego prethodne kao i da su posetioci vrlo zaintresovani za proizvode iz mioničkog kraja.

Zvanični statistički podaci govore da se u Mionici više osnuje privrednih društava i preduzetničih radnji nego što se ugasi, a lokalna samouprava završila je prvu fazu radova na industrijskoj zoni u Radobiću uz pomoć Ministarstva privrede i Vlade Republike Srbije i u toku su pregovori sa potencijalnim investitorima.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.