“Ako na izbore u Valjevu izađe bar 61% birača, SNS neće moći samostalno da formira vlast”

“Ova izborna kampanja će u celoj Srbiji biti upamćena zbog “sVAnuća”. Prvo smo oduševili Srbiju tako što smo složno i ujedinjeno krenuli u kampanju pre svih ostalih i što nam je kampanja tako pozitivna i dobra. Drugo oduševljenje će nastupiti nakon 2. juna kada će cela Srbija videti da je SNS u Valjevu izgubio vlast. Želimo da ohrabrimo sve naše sugrađanke i sugrađane da 2. juna izađu na izbore i da zajedno donesemo pozitivne promene našem gradu”, kazao je Ivan Manić, kandidat za gradonačelnika na listi “Svanuće – Ujedinjeno Valjevo može”, na poslednjoj konferenciji za medije uoči izbora 2. juna.

Svanuće - Ujedinjeno Valjevo može 1

Foto: “Ujedinjeno Valjevo može”

Manić je podsetio na 3 najvažnija politička cilja sa kojima je koalicija “Ujedinjeno Valjevo može” započela predizbornu kampanju:

“Ujedinićemo Valjevo kako bismo zajedno rešili probleme i iskoristili potencijale koje naš grad ima. O Valjevu će se odlučivati u Valjevu, pokazaćemo da Valjevo nije ničije predgrađe i da nikada više sa strane dovedeni partijski komesari neće donositi najvažnije odluke o našem gradu. Uvešćemo zakonitost, odgovornost i javnost u rad lokalne samouprave, da se zna ko, šta, kada i kako radi, kao i koliko to košta. Iskreno želimo da sprovedemo u delo ove ciljeve, kao i naš program koji smo predstavili našim sugrađanima. Zato pozivamo sve Valjevke i Valjevce da 2. juna izađu na izbore i pomognu da naš grad doživi svoje svanuće”, kazao je Ivan Manić.

Ivan Manić - Svanuće

Ivan Manić, kandidat za gradonačelnika / Foto: “Ujedinjeno Valjevo može”

Dušan Mišković, kandidat za odbornika i autor teksta pesme “Svanuće”, koja je postala simbol kampanje ove koalicije, kazao je da je ta pesma opisuje teško, ali istinito stanje u kome se nalazi naše društvo i naš grad.

“Napisao sam je iz srca i zbog svih mladih ljudi koji su izgubili, ili gube želju da žive u ovakvom društvu. Kao mlad čovek, ono što vidim oko sebe ne mogu da prihvatim kao normalno stanje. Želim promene i pozivam sve mlade ljude da izađu na izbore i da glasaju da se te promene i dogode. Hoću da živim u gradu i u zemlji gde postoji perspektiva za sve mlade ljude, i hoću da ta zemlja bude Srbija, a da taj grad bude Valjevo. Neću da me iko ucenjuje poslom, karijerom, da za bilo koga radim ovo ili ono, kako bi taj neko opstao na vlasti. Hoću da svi mladi dobiju priliku da pokažu svoja znanja i sposobnosti, a ne da ih ucenjuju partijski moćnici. Želim da ovaj grad mladima pruži kvalitetne i zanimljive sadržaje zbog kojih neće razmišljati da ga napuste. Da bismo ostvarili sve ovo, mi mladi moramo da preuzmemo odgovornost”, istakao je Dušan Mišković.

Dušan Mišković - Svanuće

Dušan Mišković, “Svanuće” / Foto: “Ujedinjeno Valjevo može”

Nemanja Jakovljević je saopštio rezultate istraživanja javnog mnjenja u koje su imali uvid, a koja, prema njegovim rečima, pokazuju da ako na izbore izađe bar 61% birača, SNS može “lako da izgubi vlast”, odnosno neće moći samostalno da formira vlast.

“Jednostavno, postoji maksimum glasova koje SNS može da osvoji i on je zakucan na određenom broju. To je broj koji podrazumeva izlaznost od 61%. Da li je cilj od 61% izašlih realan? Ovo je i te kako izvodljivo, jer je izlaznost na izborima u decembru 2023. godine bila 62,9%. Dakle, Valjevci su to već jednom uradili pola godine ranije. Verujemo da je to moguće ponovo izvesti. Toga se plaše i naprednjaci, pa je zato Valjevo bilo jedan od retkih gradova koje je posetio predsednik države, kao večiti SNS kandidat na svim izborima”, kazao je Nemanja Jakovljević.

Nemanja Jakovljević - Svanuće -Valjevo

Nemanja Jakovljević / Foto: “Ujedinjeno Valjevo može”

Miloš Milivojević se osvrnuo na nedavnu posetu predsednika Vučića Valjevu i obećanja koja je dao Valjevcima. Milivojević je predsednikovu posetu okarakterisao kao “očajnički postupak”, a obećanja kao “inflatorna”.

“Na skupu u Valjevu bilo je najmanje Valjevaca, zbog čega je lokalno naprednjačko rukovodstvo, prema našim saznanjima, bilo oštro izribano od stranačkog rukovodstva. Nije bilo teško pronaći podatke o tome šta su sve naprednjaci i njihov večiti kandidat za sve izbore govorili kada je u pitanju rekonstrukcija valjevske Bolnice. Podsećam naše sugrađane da je od 2018. godine sam projekat rekonstrukcije menjan u više navrata i da cela rekonstrukcija zbog toga kasni čak 6 godina. Samo za te projekte potrošeno je preko 50 miliona dinara. Menjani su i pravljeni ispočetka više puta zbog nesposobnosti vlasti. Onda na red stupaju obećanja i brojke. Tako je u martu 2022. godine večiti kandidat  rekao da će za rekonstrukciju bolnice biti potrebno između 25 i 30 miliona evra. U nedelju smo čuli novo obećanje vredno čak 110 miliona evra. Plašimo se da će ako večiti kandidat bude ponovo dolazio u Valjevo za neke nove izbore ta brojka izaći i na svih 200 miliona evra. Njemu nije teško da obeća. Ionako se radi o našem novcu. Zato je važno da SNS-u više ne pružamo priliku za obećanja kula i gradova”, naglasio je Miloš Milivojević.

Miloš Milivojević - Svanuće

Miloš Milivojević / Foto: “Ujedinjeno Valjevo može”

Marko Nikolić se takođe u svom obraćanju bavio Vučićevim obećanjima, pre svega vezano za prugu Valjevo-Loznica, ističući da je za tu prugu zainteresovan Rio Tinto.

“Rio Tinto je čak pre nekoliko godina platio izradu projektne dokumentacije za izmenu trase pruge Valjevo-Loznica. Tako je ovo predizborno obećanje Valjevcima zapravo obećanje Rio Tintu. Toliko večiti kandidat na svim izborima voli Valjevo”, kazao je Nikolić i osvrnuo se na nedavno otvoreni Gerontološki centar uz postavljanje pitanja kako se projektovana cene izgradnje 2009. godine i konačni troškovi za gradnju i opremanja Gerontološkog centra razlikuju za oko 10 miliona evra.

Marko Nikolić - Svanuće

Marko Nikolić / Foto: “Ujedinjeno Valjevo može”

“Projektovana cena izgradnje Gerontološkog centra 2009. godine bila oko 4 miliona evra, a 2,5 miliona evra obezbeđeno iz donacije Vlade Japana. Između 2009. i 2011. objekat je stavljen pod krov i ugrađena je i stolarija. Od 2011. kreće sunovrat tog objekta. Sadašnja vlast je nakon 2012. godine potpuno zaboravila na taj objekat i on je devastiran i opljačkan, jer lokalna vlast nije htela da postavi čuvare. Gerontološkog centra se setila tek 2021. godine, ali i tu postoji nešto veoma zanimljivo. Od te godine do danas, u taj objekat je uloženo još 10 miliona evra za izgradnju i još 1,2 miliona evra za opremanje. To znači da je ceo objekat koštao ukupno 13,7 miliona evra, 12,5 miliona evra za gradnju i 1,2 miliona za opremanje. Kada tu sumu podelimo sa brojem kvadrata, ispada da je samo gradnja tog objekta koštala oko 2.000 evra po kvadratu. Nije li to malo skupo i kako se od 4 miliona došlo do skoro 14 miliona evra? Poređenja radi, privatna investicija u izgradnju hotela Crni vrh na Divčibarama je iznosila oko 8 miliona evra”, kazao je Marko Nikolić.

Anja Ristović - Svanuće

Obraćanje Anje Ristović / Foto: “Ujedinjeno Valjevo može”

Anja Ristović se obratila svojim sugrađankama uz poruku da ženska snaga koja svet čini snažnijim i lepšim mora da dobije priliku da se pokaže.

“Hoću da vidim više žena na rukovodećim pozicijama u gradu. Kao žena i kao političarka boriću se da žene budu ravnopravne sa muškarcima u svakom pogledu. Kao majka, svom detetu želim da živi u boljem Valjevu. To sve majke žele svojoj deci. Želim da moj sin odrasta u čistom i zdravom gradu. Ne želim da udiše zagađen vazduh, ili da strepi da li će nam neko pored kuće otvoriti rudnik i uništiti perspektivu za normalan život. Zato naša koalicija zaštitu životne sredine vidi kao jedno od najvažnijih pitanja. Između 2011. i 2022. godine Valjevo se smanjilo za 8.000 stanovnika. Mladi odlaze odavde i nijedna majka nije srećna zbog toga. Želim da ovo bude grad koji će da raste, a ne da se smanjuje. Da nam deca iz njega odlaze samo na školovanja i putovanja, ali i da se vrate, da ovde žive i stvaraju svoje porodice. Da bi se to desilo Valjevu su potrebne korenite promene. Zato pozivam sve žene, majke, sestre, bake da izađu na izbore i svoj glas daju za promene. Valjevke zaslužuju bolje”, poručila je Ana Ristović.

Svanuće - Valjevo (1)

Foto: “Ujedinjeno Valjevo može”

Završni skup izborne liste “Svanuće – Ujedinjeno Valjevo moće” zakazan je za danas, u 19 časova, u holu Centra za kulturu. Pored predstavnika ove koalicije, na događaju će govoriti Miloš Parandilović, predsednik stranke Novo lice Srbije i Miodrag Gavrilović, potpredsednik Demokratske stranke.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

Leave a Reply