Rukometašice beogradskog “Juniora” šampionke države u kategoriji Ž-12

U Mionici je minulog vikenda održano Državno prvenstvo u rukometu u kategoriji devojčica do 12 godina. Ovo trodnevno takmičenje okupilo je u mioničkoj Hali sportova 200 učesnika iz 12 najboljih ženskih rukometnih ekipa (iz Beograda, Novog Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Aranđelovca, Vrbasa, Kanjiže, Petrovca na Mlavi, Radinca i Umčara), kao i mnogobrojne istinske ljubitelje i poštovaoce rukometa.

Državno prvenstvo u rukometu - Mionica

Foto: Valjevska posla

U nedelju smo dobili rukometnog prvaka Srbije u kategoriji Ž-12, a to je ekipa RK “Junior” iz Beograda. Vicešampionke su rukmetašice ŽRK “Sloga” iz Petrovca na Mlavi, a treće mesto su izborile devojčice  ŽRK “Vojvodina” iz Novog Sada.

Državno prvenstvo u rukometu - Mionica (23)

Foto: Valjevska posla

Proglašeni su i najbolji pojedinci Državnog prvenstva: za NAJKORISNIJU IGRAČICU (MVP) proglašena je Minja Valdevit (RK “Junior” iz Beograda), za NAJBOLJEG GOLMANA Lara Medved (ŽRK “Vojodina” iz Novog Sada), za NAJBOLJE LEVO KRILO proglašena je Sofija Životić (ŽRK “Sloga” iz Petrovca na Mlavi), za NAJBOLJEG LEVOG BEKA Sara Đorđević (ŽRK “Sloga” iz Petrovca na Mlavi), za NAJBOLJEG SREDNJEG BEKA proglašena je Lena Pezelj ( RK “Novi Beograd” iz Novog Beograda), za NAJBOLJEG DESNOG BEKA Vanja Jovanović (RK “Junior” iz Beograda), za NAJBOLJE DESNO KRILO Andrea Atanasović (RK “Junior” iz Beograda), a za NAJBOLJEG PIVOTMENA proglašena je Milica Bulatović (ŽRK “Vrbas” iz Vrbasa).

Državno prvenstvo u rukometu - Mionica (18)

Foto: Valjevska posla

“Rukomet sam počela da treniram sa 5-6 godina i sada sam proglašena za MVP-ja ovog turnira. Odlično je bilo sva tri dana, nije bilo naporno, lepo smo se družili, gledali smo utakmuce i igrali, sve je bilo super. Najviše mi znači što smo ja i moja ekipa postali šampioni države. Ne sećam se koliko sam dala golova na prvenstvu, ne brojim ih, meni to nije bitno, samo mi je bitno da moja ekipa pobeđuje i da ostvarujemo uspehe”, kazala je Minja Valdevit, rukometašica beogradskoj “Juniora” koja je proglašena za najkorisniju igračicu Državnog takmičenja.

Minja Valdevit RK Junior

Minja Valdevit, RK “Junior”/ Foto: Valjevska posla

Vukašin Radosavljević, odgovorno lice ispred Rukometnog Saveza Srbije i lokalne samouprave za organizaciju ovog Državnog prvenstva, inače jedan od osnivača Sportskog udruženja “VA Handball” istakao je da je bilo zahtevno u kratkom vremenskom roku organizovati ovo takmičenje, ali da smatra da su kao organizatori bili na visini zadatka i da su ispunili sva očekivanja Rukometnog saveza Srbije.

Državno prvenstvo u rukometu - Mionica (9)

Foto: Valjevska posla

“Organizacija jednog ovakvog prvenstva zahteva veliku energiju. Puno mi je srce što je Rukometni savez Srbije maksimalno ispoštovao celo takmičenje i Mionicu kao mesto. Generalni sekretar Savaza gospodin Brković i direktor sportskog sektora Željka Radojevića obišli su i videli sve resurse Mionice i mislim da će u narednom periodu Mionica biti jedan od kandidata za mesto okupljanja mlađih selekcija reprezentacije Srbije. To je uostalom i bila jedna od važnijih vizija i ciljeva. Želim prvenstveno da se zahvalim roditeljima Sportskog udruženja “VA Handball”, koji su bili desna ruka i pre svega vodećim ljudima sportskog centra Mionica koji su dali termine, omogućili nam tri dana, po ceo dan, da se održi ovakvo prvenstvo. Veliko hvala i onim ljudima koji su osetili sam značaj održavanja ovog državnog prvenstva u našoj blizini i da je Mionica pravo mesto za održavanje ovakvog jednog sportskog događaja. Puno mi je srce što je sve prošlo kako treba. Veoma sam ponosan na ceo događaj i ceo svoj tim i sve ljude koji je učestvovali u ovome. Veliko hvala Rukometnom savezu Srbije što nam je data prilika da organizujemo ovakav događaj i da se dokažemo, i ja mislim da smo dobili najvišu ocenu” istakao je Vukašin Radosavljević.

Vukašin Radosavljević

Vukašin Radosavljević / Foto: Valjevska posla

Ana Živanović, potpredsednica UO Rukometnog saveza Srbije prezadovoljna je organizacijom i posetom tokom sva tri dana održavanja Državnog prvenstva u Hali sportova u Mionici.

“Mionica je rukometni centar i napomenula bih da je ova sportska hala donacijama Ministarstva za sport i pomoći rukometnog Saveza Srbije i Beograda napravljena pre par godina i namenski urađena za rukomet, tako da mi je posebno drago što se ovog vikend koristila baš u svrhe Državnog prvenstva. Što se tiče organzacije, skidam kapu sportskom udruženja “VA Handball” i Vukašinu Radosavljeviću za sve šta je uradio za ova tri dana i sveukupno što radi za rukomet u Valjevu i Mionici. Što se tiče mlađih kategorija i samog Rukometnog Saveza Srbije i svih granskih saveza – Centralne Srbije, Beograda, Vojvodine, Kosova i Metohije, trudimo se da mlade što više privučemo da treniraju rukomet, da se generalno bave sportom. Izdvajaju se velika sredstva i tek će se izdvajati što se tiče rada mlađih kategorija. Ovde se održavalo žensko takmičenje Ž-12, devojčice su bile priblematične što se tiče broja igračica i ostalog, to se nekako svelo na minimum, međutim popularizacija rukometa zadnjih godinu dana je u ekspanziji i devojčice sve više dolaze i treniraju ovaj sport. Nadamo se da će se to u narednih par godina podići na još jedan viši nivo težimo ka tome i sve pokazuje da je tako”, kazala je Ana Živanović.
Ana Živanović RSS

Ana Živanović / Foto: Valjevska posla

Ljiljana Marković, selektor pionirske reprezentacije Srbije, ceo vikend je pratila takmičenje i pomno gledala utakmice. Čestitala je organizatorima i domaćinima na dobro organizovanom prvenstvu, ali i mladim talentovanim rukometašicama među kojima se zasigurno “kriju” buduće reprezentativke.
Ljiljana Marković - trener rukometne pionirske reprezentacije

Ljiljana Marković (levo) i Slađana Đerić, selektor golmana / Foto: Valjevska posla

“Ovde su zaista lepi uslovi i mogu se neke lepe priče organizovati u Mionici. Pošto sam ja selektor pionirske reprezentacije Srbije, moram da primetim i pohvalim da se pojavljuju devojčice 2010. i 2011. godište, tako da mislim da Srbija ne treba da brine za budućnost, ako naši treneri, kolege i svi mi zajedno ne nastavimo da radimo ka dobrobiti srspkog ženskog rukometa. Što se tiče plana pionirske reprezenatcije, u novembru igramo kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Još ne znamo ko je protivnik, tako da će biti nekoliko okupljanja. Normalno, nadamo se da ćemo se kvalifikovati, imamo dobru tu generaciju 2008. godište, i onda otom-potom”, rekla je Ljiljana Marković.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

Leave a Reply