Aleksandar Obradović sutra prima nagradu “Dobar primer Novog Optimizma” u kućnom pritvoru

Učesnici protesta koji se svakog petka, u 18 časova, okupljaju na Gradskom trgu u Valjevu, u znak podrške radniku “Krušika” Aleksandru Obradoviću, nakon sutrašnjeg mitinga uputiće se ka Obradovićevom domu, gde će mu u kućnom pritovoru biti uručena nagrada “Dobar primer Novog Optimizma”, saopšteno je iz Gradskog odbora Dermokratske stranke u Valjevu. Pored ove nagrade, koju već 15 godina unazad dodeljuje Pokret “Novi optimizam”, Obradoviću će poznati karikaturista Dušan Petričić pokloniti svoju karikaturu specijalno izrađenu za ovu priliku.

“Povodom dodele tradicionalne godišnje nagrade “Dobar primer Novog Optimizma” za 2019. godinu, čiji su laureati uzbunjivač iz Valjeva Aleksandar Obradović i profesorka Univerziteta u Beogradu Biljana Stojković, aktivisti i prijatelji Novog Optimizma pripremili su dva značajna događaja u narednim danima. Prvo okupljanje biće organizovano u petak, 6. decembra u Valjevu, u 18 časova na Gradskom trgu, gde će se prisutnima obratiti: advokatVladimir Gajić, književni kritičar Gojko Božović, student “1 od 5 miliona” Brajan Brković, glumac Nenad Hadži Maričić, student i aktivista Dejan Bagarić i Srđan Milivojević. Učesnici će se nakon održanog protesta, uputiti ka kući Aleksandra Obradovića, gde će radniku i uzbunjivaču iz fabrike “Krušik” nagrada “Dobar primer Novog Optimizma” biti dodeljena u kućnom pritvoru. Takođe, karikaturista Dušan Petričić će Aleksandru pokloniti svoju karikaturu specijalno izrađenu za ovu priliku”, navodi se u saopoštenju valjevskog DS-a, povodom programa protesta koji sutra u Valjevu organizuje pokret “Novi optimizam”.

U programu protesta, najavljenog za 6. decembar, 18. časova, na Gradskom trgu učestvuju advokat Vladimir Gajić, književni kritičar Gojko Božović, studenti i aktivisti “1 od 5 miliona” Brajan Brković i Dejan Bagarić, glumac Nenad Hadži Maričić i Srđan Milivojević.

U saopštenju se navodi da se centralni događaj svečane dodele nagrade održava u utorak, 10. decembra, u 19. časova, na Međunarodni dan ljudskih prava i 15. rođendan “Novog Optimizma”, u prostorijama Ustanove kulture Stari grad.

Pored Aleksandra Obradovića, laureat ovogodišnje nagrade “Dobar primer Novog Optimizma” je i profesorka Biljana Stojković, kojoj će nagradu uručiti rediteljka Milena Minja Bogavac, prošlogodišnja dobitnica ovog priznanja. Uz pripremljen prateći porogram o 15 godina rada pokreta “Novi optimizma”, okupljenima će se na centralnom događaju prilikom dodele nagrade, kako je najavljeno, obratiti i Kristina Obradović, supruga Aleksandra Obradovića.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.