Anđeli čuvari: Večeras u 18 sati predstava iznenađenja!

Uobičajeno na isteku kalendarske godine Udruženje “Anđeli čuvari” u Valjevu priređuje konferenciju za novinare i tom prilikom sumiraju godišnje rezultate. Zbog pandemije otežano je celokupno funkcionisanje, ali Kreativna radionica Pinokio, kao i Udruženje Anđeli čuvari su, i u ovako izazovnim uslovima, pronašli put do svojih korisnika, uspešno realizujući brojne projekte o čemu su Valjevska posla već podrobno pisala. Takođe, dragulj u krunici uspeha, krajem godine je iščekivani program “Novogodišnja bajka”, koju priređuju deca i vaspitačice, članovi dramske sekcije vrtića Pinokio. Ovogodišnja, 21. po redu, pod nazivom “Mala princeza” biće malo dugačija u pogledu izvođenja, a večeras, 29. decembra, od 18 sati, na Facebook stranici Anđela čuvara biće upriličena predstava iznenađenja “Magična novogodišnja jelka” u izvođenju Teatra Talija.

Usled trajanja pandemije, zbog celokupno razumljive situacije, ove godine će izostati klasična konferencija za novinare, pored ostalog rekla je u svom obraćanju Vesne Lazić, predsednik Udruženja Anđeli čuvari i koordinatora Kreativne radionice Pinokio.

“Tradicionalno, u doba aktivne praznične magije, idealan je trenutak da rezimiramo postignuća udruženja Anđeli čuvari i Kreativne radionice Pinokio Valjevo. Sve poštovaoce našeg kreativnog, vaspitno-obrazovnog i humanitarnog rada i ovoga puta nismo izneverili. Sa radošću i posebnim ushićenjem želimo da poklonicima, naših načina delanja, prenesemo koji su to najistaknutiji uspesi, upečatljiva učešća i blistavi momenti koji su obeležili godinu koju ispraćamo. Iskreno govoreći, sveobuhvatni rezultati jesu odlični, ali moramo priznati da nije bilo lako dostignuti ih u uslovima trajanja pandemije Kovida 19, kada su u osnovnom fokusu prevencija, briga o zdravlju i očuvanje dobrog zdravlja dece i članova kolektiva naše ustanove. Čak i u otežanim okolnostima, kroz izazove posla sa kojima smo se hrabro suočavali, koračali smo poletno, entuzijastično, sa velikom voljom da kvalitetni sadržaji, za celokupan razvoj dečije ličnosti, budu dostupni našoj deci jer je naša etička i ljudska odgovornost da njihovo odrastanje ima najbolju moguću potporu. Oslonac pomenutom jeste i sjajna komunikacija i odlična saradnja na relaciji porodica – vrtić. Nošeni krilima optimizma, svom radu pristupali smo temeljno i srčano, kako to uvek činimo, dok su na isti način i deca uzela učešće kako u individualnim zadacima tako i u svim zajedničkim poduhvatima.”

Vesna Lazić / Foto: “Anđeli čuvari”

Uz osvrt na godinu na izmaku, naznačava Vesna Lazić, “Pinokio” i “Anđeli čuvari” su uspeli da se prilagode nastalim okolnostima uz zajedničko učenje i međusobnu podršku, sa imperativom na važnost dobrog timskog funkcionisanja.

“U godini kada se slavimo jubilej – 20 blistavih godina postojanja i aktivnog delovanja Udruženja “Anđeli čuvari” u oblasti pružanja podrške deci i mladima iz osetljivih društvenih kategorija, deci iz deficijentnih porodica, onih koji su u teškoj materijalnoj situaciji, deci i mladima sa teškoćama – potrebom za dodatnom podrškom, i isto tako jubileja Kreativne radionice Pinokio na polju sprovođenja vaspitno – obrazovnog rada, kreativni tim vaspitača i stručnih saradnika prkosi izazovima koje nameće globalno teška situacija usled daljeg trajanja pandemije. Tim Kreativne radionice Pinokio sa istim elanom, voljom i entuzijazmom ne odustaje od realizacije planiranih poduhvata. Ono što je aktuelno, a služi nam na ponos, jeste snimanje dokumentarnog filma u čast jubileja – 20 godina dobrih dela. Ne bismo otkrivali previše, ali možemo reći da sam poduhvat jeste pre svega jedno emotivno putovanje za sve učesnike koji su doprineli radu i ostvarivanju humanih ciljeva Udruženja. Napomenuli bismo da nam je žao što su ove godine izostala učešća na različitim manifestacijama za decu jer njihovo održavanje je otkazano. Spremali smo za Zmajeve dečije igre, Festival dečijeg stvaralaštva, Ubski festić, DI fest, Tešnjarske večeri… Za sve prilike u kojima publika iščekuje naše nastupe jer uvek imamo pripremljen kvalitetan kulturno – umetnički, dečiji program i predstave. Uz podršku prijatelja Udruženja: Pavić d.o.o. Valjevo i Austroterm d.o.o. Valjevo u procesu je priprema materijala i uobličavanje poglavlja za izradu knjige dramskih tekstova kojom će biti obuhvaćene predstave koje su do sada izvođene sa uspehom od strane dece koja pohađaju dramsku sekciju Kreativne radionice Pinokio. Knjiga će biti svojevrsna kruna kontinuiranog rada ali i sjajno nastavno sredstvo jer obuhvata različite sadržaje tematski raspoređene, od nezaobilaznih Novogodišnjih bajki, do osmomartovskih priredbi, Priredbi povodom obeležavanja Savindana, dana Planete zemlje itd… Biće to bogata riznica tekstova kojom će se na najlepši način zaokružiti prva petina veka podsticanja i negovanja dečjeg stvaralaštva.”

Foto: “Anđeli čuvari”

Večeras, od 18 sati, na Facebook stranici “Anđela čuvara”, biće prikazana predstava iznenađenja za najmlađe sugrađane, a u predstojećem periodu i 21. Novogodišnja bajka “Mala princeza”, napominje Vesna Lazić.

“Kada biramo temu dramskog dela u osnovnom fokusu je poruka koja će na taj način biti preneta našem ciljnom auditorijumu. Tradicionalna Novogodišnja bajka jeste ono po čemu je Udruženje poznato i ono što svečano obeleži kraj svake godine. Ovogodišnja, 21. po redu “Novogodišnja bajka” Udruženja Anđeli čuvari i Kreativne radionice Pinokio, pod nazivom “Mala princeza”, biće drugačija od dosadašnjih jer zbog pandemije nismo u prilici da je realizujemo na velikoj sceni Centra za kulturu Valjevo, kako je to do sada bio slučaj. Rešenje za kojim je kreativni tim posegnuo jeste da se predstava snimi i prikaže putem našeg Jutjub kanala. Za decu koju mi zbrinjavamo, koja su korisnici Udruženja “Anđeli čuvari”, uz pomoć prijatelja, preduzeća “Vega” d.o.o. Valjevo i “Europrom”, uspeli smo da obezbedimo Novogodišnje paketiće kojim ćemo im ulepšati praznike.”

Vesna Lazić / Foto: “Anđeli čuvari”

Uz poletan entuzijazam koji ih vodi u humanitarnom, kao i radu sa mališanima, u Kreativnoj radionici Pinokio i “Anđelima čuvarima” već su pripremili planove za narednu godinu, kaže predsednik Udruženja i koordinatora programa, Vesna Lazić.

“Već pravimo planove za predstojeću 2021.-u, jer nas ciljevi obavezuju da pomeramo granice i širimo mogućnosti, da ostvarujemo ono što je za druge nezamislivo, jer nas realizovana postignuća i ostvareni uspesi motivišu da svaki put izazovemo i iznova nadmašimo sebe. Upućujemo reči najveće zahvalnosti medijima koji su bili široke ruke u informisanju javnosti o svakom našem malom i velikom uspehu kako na lokalnom nivou tako i na nivou naše zemlje, posebno i medijima grada Niša, pa i u informisanjima u međunarodnim okvirima. Trudićemo se i ubuduće da vaša pisarska pera budu uposlena sa dobrim razlogom. Zahvalnost dugujemo i našim dragim prijateljima i sponzorima koji su nam podrška u različitim poduhvatima.I na kraju svima vama dragi moji želim da čestitam novogodišnje i božićne praznike, svako dobro u vašim životima uz puno zdravlja, sreće i ljubavi”, rezimira Vesna Lazić.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.