Apel urodio plodom, za jedan dan u Mionici vakcinisano 170 građana

U Domu zdravlja u Mionici danas je vakcinisano 170 Mioničana. Građanima Mionice dostupne su vakcine svih proizvođača, Sputnjik, Sinofarm i Fajzer.

– Poziv na vakcinaciju bez zakazivanja naišao je na veliko interesovanja građana i Mionici. Današnji redovi u Domu zdravlja ukazuje da su građani razumeli i prihvatili činjenicu da samo ako se vakcinišemo u velikom broju, možemo pobediti Kovid 19, i nastaviti s normalnim životom. Posebno je važno što građani mogu da biraju između tri vakcine. Zahvaljujući državnom rukovodstvu, a pre svih predsedniku Aleksandru Vučiću obezbeđen je dovoljan broj vakcina za sve građane Srbije i Mionice – rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Janković je pre nekoliko dana zajedno sa ministarkom državne uprave i lokalne samouprave Marijom Obradović i državnim sekretarom Ministarstva zdravlja dr Mirsadom Đerlekom, podelio pakete s vitaminima mioničkim penzionerima, i pozvao građane da se vakcinišu.

Glavni vakcinacioni punkt se nalazi u Domu zdravlja Mionica (gde na raspolaganju postoji još jedan dodatni punkt za pacijente koji nemaju zakazan termin). A svake srede u prepodnevnim satima vakcinacija se sprovodi i u ambulantama u Rajkoviću i Banji Vrujci.

Pored toga, mobilne ekipe Doma zdravlja uz pomoć opštine Mionica. svake srede obilaze sela u mioničkoj opštini i stare i nemoćne, dovoze do vakcinalnih punktova, ili ih vakcinišu na licu mesta.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.