Oboren dnevni rekord u broju datih vakcina

U četvrtak je na vakcinalnom punktu Doma zdravlja u hotelu Grand oboren rekord u broju datih doza za jedan dan – 912. Koordinator punkta Vladimir Dimitrijević kaže da je od toga najveći deo završen do 14 časova, tako da je bilo još zakazanih termina ili više zainteresovanih za imunizaciju bez prijave, bez problema su mogli preći hiljadu apliciranih doza. I broj angažovanog osoblja je bio najveći do sada jer se znalo za veliki broj zakazanih termina za revakcinaciju.

Dom zdravlja ValjevoDrugu dozu Sinofarma primilo je 466 ljudi, a prvu 106 i to bez prijave. Fajzerom je revakcinisano 299 Valjevaca, a prvom dozom vakcinisana 31 osoba. Prvu dozu Sputnjika V primilo je sedam, a drugu troje sugrađana.

U sredu je Sinofarmom revakcinisano 484 osoba, tako da je sada broj Valjevaca koji su primili drugu dozu u organizaciji Doma zdravlja oko 14.775. Zaključno sa 29. aprilom Dom zdravlja Valjevo je potrošio 33.122 doze vakcina protiv korona virusa različitih proizvođača.

Podsećamo građane da vakcinalni punkt u hotelu „Grand“ neće raditi za uskršnje praznike – od petka do ponedeljka. Građani kojima je termin za revakcinu u petak treba da dođu u ponedeljak u prvu smenu, a revakcinacija od subote i nedelje prebacuje se za utorak u prvoj smeni (od 8 do 13.30 časova). Sugrađani kojima su termini za revakcinu u ponedeljak i utorak primiće je istog dana, ali u popodnevnoj smeni – od 14 do 20 časova.

Revakcinacija meštana Miličinice je u subotu 1. maja u zgradi osnovne škole. Služba polivalentne patronaže će davati drugu dozu u kućnim uslovima svim prazničnim danima osim nedelje. Patronaža će posle uskršnjih i prvomajskih praznika krenuti i sa davanjem prve doze Sinofarma na terenu za prijavljeno stanovništvo. U toku sledeće nedelje drugu dozu primiće i meštani Vragočanice u zgradi škole.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.