Asfaltiran Poparski put

„Završetak asfaltiranja Poparskog puta je značajan ne samo za meštane ovog dela grada, već i za ceo grad“, rekao je danas, obilazeći radove, načelnik Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Zoran Trifunović, koji je sa čelnicima grada Valjeva, zamenikom predsednika Skupštine Mihailom Milutinovićem, članom Gradskog veća Miroljubom Ivanovićem i odbornicima Skupštine grada, prisustvovao završnom asfaltiranju ovog puta.

Valjevo

„Grad Valjevo je, na čelu sa gradonačelnikom dr Slobodanom Gvozdenovićem, izdvojio za ovu ulicu 19,5 miliona dinara. Prošle godine je „Vodovod“ rekonstruisao vodovodnu mrežu. Zamenjene su azbestne cevi, u vrednosti radova od 4,5 miliona dinara. Iz objektivnih razloga prošle godine nismo mogli da asfaltiramo ulicu, pa je to sada urađeno i asfaltirano je 600 metara. Radove je izvelo preduzeće „Autotransport“, a vrednost radova sa PDV-om je 15 miliona dinara. Urađena je jedna izuzetna saobraćajnica i na zadovoljstvo svih sugrađana koji koriste ovu ulicu“, rekao je Zoran Trifunović.

Valjevo

Radovima su zadovoljni i meštani Poparskog puta. Među njima je i Dragoljub Milivojević Francuz koji je rekao da se nisu nadali ovakvom putu:
„Ovo je za odlikovanje, jer smo dobili dobar put, da ne skačemo više sa bedema na bedem! Put je bio skoro zatvoren i zahvaljujem se onima koji su ovo pokrenuli i uradili!“

Zoran Trifunović je ovom prilikom izneo i deo planova u narednom periodu. „Borska ulica će biti asfaltirana u narednih 15 dana. Čekali smo da se završe radovi na Lajšića klizištu, jer su dolazile teške mašine, koje su u toj ulici radile drenažni kanal. U subotu je završeno asflatiranje 1200 metara puta u selu Kovačice, a radove je pre nekoliko dana otvorio gradonačelnik dr Slobodan Gvozdenović. Vrednost radova je 28,4 miliona dinara, a radove je izvelo preduzeće „Kompresor ing“. Do kraja nedelje će biti završeno asflatiranje u Brankovini“, istakao je Trifunović.

Valjevo

Na pitanje novinara kada će biti urađena oštećena podzida u Ulici Cake Milivojević, zamenik predsednika Skupštine grada i predsednik Radne grupe za praćenje javnih nabavki Mihailo Milutinović je odgovorio:

„Raspisan je tender i čeka se izrada projekta, jer prethodni put je urađeno bez armature i nekvalitetno i zato je došlo do ovoga. Svesni smo problema koje ljudi imaju, ali to se radi jednom za nekoliko decenija i ovo mora da se radi uz kompletnu projektnu dokumentaciju i uz izvođenje nadzora onako kako treba. Radi se o postupku javne nabavke i moglo bi da se krene već u toku iduće nedelje, ako dozvole vremenski uslovi. Kad se završi projektovanje, onda ćemo ići na izvođenje i na izbor izvođača. Do kraja jula očekujemo da bi sve moglo da se završi, jer to nije velika površina. Za one firme koje imaju moćnu mehanizaciju, to je lagan posao. Procedura je takva, kakva je i mi moramo da je sprovedemo do kraja“, rekao je Mihailo Milutinović.

Valjevo

Načelnik Odeljenja za građevinarstvo i infrastrukturu Zoran Trifunović je istakao da je u planu izrada dela ulice od Daničićeve do Pasterove. „Dobili smo izvođača radova, a to je preduzeće „Ingrap omni“, potpisan je ugovor, tako da ćemo do kraja nedelje imati informaciju koje ćemo sve ulice raditi. Danas se radi asfaltiranje trotoara u Dušanovoj ulici od Pantićeve, a ukupna dužina je 1300 metara“, rekao je Trifunović i najavio da će konačno, nakon devet godina, početi i čišćenje brane na Gradcu. On je naglasio da je prilikom prošlogodišnjeg pravljenja budžeta za ovogodišnje radove, na tome insistirao gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović.

Valjevo

„Čišćenje Berkove brane će početi u prvoj polovini jula, a radove je dobio konzorcijum valjevskog građevinskog preduzeća „Kej“ i beogradskog preduzeća „Energo servis“ u vrednosti 3,645 dinara bez PDV-a. Površina brane je oko 600 kvadratnih metara, ugovor je potpisan i očekujemo da će početkom jula početi čišćenje mulja, taloga, šljunkovitg materijala druge klase, granja itd i da će to biti na zadovoljstvo naših sugrađana koji ovaj deo koriste za kupanje“, informisao je o planovima za ovo leto Zoran Trifunović.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.