BEOGRADSKI RADNIČKI BOLJI OD SRBIJANKE

Nakon pobede nad Smederevom od 3-2 u zaostaloj utakmici 15. kola, ekipa Milovan Rakića je gajila potajne nade da bi mogla da iznenadi Radnički iz Beograda, koji zauzima drugo mesto na tabeli i “puca” na ulazak u Super ligu. Na žalost, gošće iz Beograda su kvalitetniji sastav i to su dokazale sigurnim trijumfom u hali “Studenta” od 3-0 (25-17, 25-22, 25-17) u 18. kolu Prve lige Srbije.

SRB-RAD1

Srbijanka je u prvom setu odolevala protiv favorita do rezultata 7-7 zahvaljujući solidnoj igri Jovane Arsić i Tamare Rakić. Odlični trio Beograđanki, Šafian-Radmilović-Manasijević je dobro organizovanim napadima ubrzo počeo da preuzima inicijativu pa je na semaforu stajalo 8-10 i 9-14. Arsićeva je pokušavala da parira i uspela ja da u par napada nadmudri odbranu Radničkog ali to nije mnogo pomoglo jer su gošće vodile 11-16. Iskusna Tamara Rakić je potom bila tačna u smeču, Mašićeva i Simeunovićeva su bile čvrste u bloku i Srbijanka stiže na 16-19 za nagoveštaj uzbudljive završnice. Radnički je ipak pokazao više mirnoće i iskusnom igrom na kraju zasluženo odneo prvi set.

SRB-RAD2

Srbijanka je slabo otvorila drugi set. Gostujuće Šafian i Radmilović su bile dominante na mreži, domaće su imale puno propusta i na semaforu je stajalo 1-7 i 3-11. Valjevke za trenutak uspevaju da povežu par poena za 7-11 ali ubrzo je bilo 10-15 odnosno 11-17. Ekipa Milovana Rakića je uspela da smanji razliku na 18-21 ali je Radnički u završnici ponovo bolji i stiže do vođstva 0-2.

SRB-RAD3

Slično je bilo i u trećem setu koga su Beograđanke dobile i tako ostvarile maksimalnu pobedu.

U sledećem kolu Srbijanka igra protiv Jedinstva u Užicu.

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.