NIŠTA NOVO KOD VA-014, JOŠ JEDNA POBEDA U NIZU

Takmičenje u Drugoj ligi Centar je ušlo u jednu “monotonu” fazu, bar kad se radi o pitanju prvaka jer je VA-014 serijom pobeda odavno rezervisao šampionske lovorike za sebe. U 17. kolu ekipa Đorđa Petrovića je dočekala Crnjanski iz Beograda i zabeležila još jedan trijumf 3-1 (22-25, 25-11, 25-13, 25-21).

VA-CRNJ1

Dobri timovi pobeđuju i kad ne igraju najbolje, to je bio slučaj sa VA-014 juče u duelu protiv ekipe Crnjanskog. Čini se da je domaćin u prvom setu bio malo više opušteniji i to mu se osvetilo. Crnjanski je na startu prigrabio prednost, koristio greške u igri domaćina i u jednom momentu imao visoko vođstvo od 8 poena. Valjevci su se trgli, preko odličnog Nedića su pokušali da stignu rivala ali osim izjednačenja nisu mogli više i Crnjanski je neočekivano osvojio prvi set.

VA-014 se probudio u drugom setu i zaigrao daleko angažovanije. Smanjen je broj grešaka u prijemu, Slijepčević, Rakić i Đokić su bili precizni na mreži i vrlo brzo je na semaforu stajalo 15-7. Pomenutoj trojci su se dobrim rolama u napadu pridružili Ćosić i Timotić, rezultat bio 19-10 pa su Valjevci lako i bez napora stigli do izjednačenja.

VA-CRNJ2

Nakon nekoliko izjednačenja na početku trećeg seta 2-2 i 3-3, domaćin preuzima inicijativu i poenima Rakića na mreži i serijom efektnih servisa Slijepčevića dolazi u vođstvo od 6-3, 10-5 i 13-6. Čvrstim blokom je VA-014 uspeo da neutrališe dva najistaknutija pojedinca u gostujućem timu, Bugarčića i Miloševića za 17-10 i 22-13 kada je bilo jasno da će sastav Đorđa Petrovića povesti sa 2-1 u setovima.

Iako se u četvrtom setu na terenu pojavio Gustavo, Crnjanski je zaigrao mnogo bolje i uspeo da poenima Bugarčića posle vođstva domaćina od 5-3, poravna rezultat na 5-5. VA-014 je odgovorio preko Slijepčevića za 10-7 da bi gost čvrstom igrom na mreži skinuo na 11-9. Valjevci ne ispuštaju prednost i mada ne briljiraju, vode 19-15 i 21-17. Na kraju, VA-014 potvrđuje svoj kvalitet i zasluženo stiže do pobedonosnog poena za sedamnaestu uzastopnu pobedu.

VA-CRNJ3

Sledećeg vikenda VA-014 je slobodan a onda je na redu duel protiv beogradskog Železničara.

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.