Bolnica i Dom zdravlja zajedno obeležili lekarsku slavu

Opšta bolnica i Dom zdravlja Valjevo posle dužeg vremena zajedno su obeležili lekarsku slavu Svete vrače Kozmu i Damjana. Svetu arhijerejsku liturgiju u hramu posvećenom Svetim vračima u krugu bolnice služio je episkop valjevski Gospodin Isihije, uz sasluživanje brojnog sveštenstva. U činu rezanja slavskog kolača učestvovali su direktori obe ustanove: dr Branka Antić i dr Bojana Janković, sa saradnicima. U besedi vladika Isihije je, između ostalog, rekao:

Dom-zdravlja-Valjevo-Bolnica-Valjevo

– Čestitam gospodi lekarima i direktorima Opšte bolnice i Doma zdravlja ovaj veliki praznik svetih besrebrenika i čudotvoraca Kozme i Damjana. Svima vama koji ste se ovde sabrali i pričestili svetim tajnama Hristovim želim sve dobro, i onima koji nisu, a streme ka tome. Neka je blagoslov Božji na svima vama molitvama svetih vračeva Kozme i Damjana.

U sali Hirurškog bloka zvanice, među kojima su bili vladika Isihije, gradonačelnik Lazar Gojković i kolege iz obe ustanove (u smanjenom obimu zbog epidemiološke situacije) dočekali su domaćini slave iz Službe otorinolaringologije i maksilofacijalne hirurgije.

Načelnik službe dr Zoran Milosavljević upoznao je vladiku sa trenutnim radom službe i bolnice, poželeo kolegama da teška situacija u kojoj naporno rade ne traje još dugo i da ih održi uzajamna solidarnost, izrazivši veliko zadovoljstvo što su prisutne i kolege iz Doma zdravlja.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.