“Borba Aleksandra Obradovića je borba svih nas”

“Aleksandar Obradović doživljava napade na svoju porodicu, a istovremeno on je postao član porodice svakoga od nas. Njegova porodica je i naša porodica. A, šta radimo kada nam diraju porodicu? Ne damo je! I zato ćemo biti ovde, svaki put kada budu napadali Aleksandra Obradovića. Ne damo porodicu Obradović”, poručio je na Gradskom trgu u Valjevu na protestu “Sloboda za Aleksandra” Moma Kovačević, student iz organizacije “1 od 5 miliona”. Protestu su i ovog puta prisustvovali roditelji Aleksandra Obradovića, a nakon govora građani su se u protesnoj koloni prošetali do Obradovićevog stana ga pozdrave i podrže.

Sa protesta “Sloboda za Aleksandra” na Gradskom trgu u Valjevu

Gordana Marinković Savović iz Srpskog pokreta “Dveri”, koja je u Valjevo stigla iz Požege, rekla je da kada su u pitanju afere, zloupotrebe položaja i trgovina uticajem Požega može da parira Valjevu.

“Mi smo imali opštinsko rukovodstvo koje je kompletno uhapšeno, od predsednika Opštine, preko predsednice Skupštine, do načelnika opštinske Uprave. Pre neki dan je uhapšen i direktor Razvojne agencije, tako da jako dobro znamo kako je trpeti pritiske kada ukazujete na pronevere, kada ukazujete na kriminalne radnje i trgovinu uticajem”, rekla je u Valjevu Gordana Marinković Savović i dodala da danas ne postoji važnije mesto na kome treba biti od Gradskog trga u Valjevu.

Gordana Marinković Savović, Srpski pokret “Dveri”

“Nisam večeras ovde ni kao odbornik, ni kao aktivista, ni opozicioni političar. Ovde sam kao građanin Srbije da podržim jednog čoveka”, poručio je u Valjevu Nikola Jovanović, potpredsednik Narodne stranke.

“Dužnost javnosti, dužnost opozicije i svih normalnih osoba je da takve ljude pronadjemo, da ih čuvamo, da ih pretvorimo u modele i uzore i da na njima gradimo jednu novu Srbiju”, rekao je Jovanović i poručio roditeljima Aleksandra Obradovića da se ponose što imaju takvog sina, da će ovo zlo koje ih je snašlo proći i da će jednom sve biti juče, ali i da “sram i bruka žive dovijeka”, koje u ovom slučaju padaju na ljude koji su uhapsili Obradovića i stavli u pritvor bez ikakvih dokaza.

Nikola Jovanović, potpredsednik Narodne stranke

Dobrica Veselinović iz Inicijative “Ne davimo Beograd” poručio je da su građani poslednja brana ove države, a Srđan Milivojević iz Demokratske stranke najavio je da će narednog petka Aleksandru Obradoviću biti predata godišnja nagrada “Dobar primer Novog optimizma”.

 

 

Facebook komentari

About MILENA KUZMANOVIĆ

Novinarka sa diplomom Fakulteta Političkih nauka u Beogradu. Karijeru započela u Radio Valjevu gde je prošla put od novinara-pripravnika, urednika do v.d. direktora. Pisala i za valjevski nedeljnik "Napred". Od 2011. godine dopisnica je redakcije RSE. Trenutno radi kao dopisnik N1. Za portal Valjevskaposla.info piše od 2018. godine.