Borci zamrznuli štrajk!

Štrajk boraca ratova devedesetih, koji u centru Valjeva štrajkuju više od dve sedmice, zamrznut je do daljeg nakon jučerašnjeg prijema i razgovora delegacije boraca u Predsedništvu Srbije. Ljubomir Bradić, predsednik valjevskog Udruženja boraca “Gvozdeni puk”, koji je predvodio borce u pregovorima u Beogradu, kaže da je u načelu postignuta saglasnost po pitanju većine boračkih zahteva. Sa borcima su razgovarali Ivica Kojić, šef Kabineta predsednika Srbije i Suzana Paunović, generalna sekretarka u Predsedništvu. Pregovori boraca sa predstavnicima države biće nastavljeni, a sledeći susret zakazan je za 7. jul.

Nakon održanog sastanka, Ljubomir Bradić je izjavio da je postignut dogovor da se formira posebna komisija, koja će odlučivati o boračkim dodacima i odlasku u penziju, kao i da će se naći rešenje da svi borci steknu pravo na zdravstveno osiguranje. Postignuta je i saglasnost povodom izmena nekih delova Boračkog zakona, koji se odnose na vremenski rok priznavanja posleratnog sindroma i svrstavanje boraca ne više od dve grupe, što sada nije slučaj.

Postignut je i dogovor o postavljanju spomen obeležja u Beogradu nastradalim borcima u ratovima tokom devedesetih godina.

Facebook komentari

About MILENA KUZMANOVIĆ

Novinarka sa diplomom Fakulteta Političkih nauka u Beogradu. Karijeru započela u Radio Valjevu gde je prošla put od novinara-pripravnika, urednika do v.d. direktora. Pisala i za valjevski nedeljnik "Napred". Od 2011. godine dopisnica je redakcije RSE. Trenutno radi kao dopisnik N1. Za portal Valjevskaposla.info piše od 2018. godine.