Brđanci za “Zagrljaj”

Od novembra meseca naši sugrađani Brđanci sa prijateljima iz off road-tima “Vozi i pomozi” sakupljaju novac za Udruženje roditelja dece, omladine i odraslih sa smetnjama u razvoju “Zagrljaj”, a ovog vikenda finalizuju svoju humanitarnu akciju.

BRĐANCI - ZAGRLJAJ

Akcija “Proleće kreće – Sigurni kroz život zajedno” počinje u petak, 5. aprila, u 16 časova, kada će u parku na Jadru biti postavljeni štandovi na kojima će se prodavati kolači, osvežavajuća pića, kafa, igračke i drugo. Tu će biti postavljene kutije u koje će prolaznici moći da ostave dobrovoljne priloge za Udruženje “Zagrljaj”.

U subotu, 6. aprila, na istom mestu, od 12 do 18 časova, humanitarnoj akciji će se pridružiti članovi off-road tima “Vozi i pomozi”, koji će svojim vozilima voziti decu, po ceni koju odrede roditelji.

U nedelju, na Blagovesti, Brđanci i drugi učesnici akcije, kreću za Bebića Luku, u  Edukativni centar “Episkop Milutin”. Na putu do krajnje destinacije, svi će kolektivno svratiti u manastir Pustinja. U planu je da osvedočeni humanitarac, valjevski biciklista Nikola Tomić, krene ispred svih učesnika akcije i istrči tu deonicu Valjevo-Bebića Luka.

HUMANI BRĐANCI

Humani Brđanci

“Pozivamo sve zainteresovane građane da sa svojom decom budu deo tog karavana, trčeći sa Nikolom, voze’i biciklu, kvad, motor ili automobil. U Edukativnom centru “Epskom Milutin” u Bebića Luci, kao krajnjoj destinaciji, čekaju nas naši dragi prijatelji iz “Zagrljaja”. Ne sumnjamo da će nas domaćinski dočekati. Biće organizovani sportski sadržaji, deca će odigrati fudbalske i košarke utakmice, lepo ćemo se družiti, proslaviti prijateljstvo i dobročinstvo “, poručili su Brđanici.

Grupa naših sugrađana iz Brđana pokrenula je prošle godine lavinu humnosti svojim akcijama, prvo za našu sugrađanu Katarinu Čočović, a potom i za malog Ognjena Pantelića, takođe Brđanca. Ovom akcijom još jednom pokazuju da su uvek spremni da pomognu onima kojima je pomoć uvek dobrodo[la i da jedna mala grupa komšija i sugrađana zajedno, udruženi i solidarni, mogu da (u)čine velika dela.

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji rwgionalne Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost Jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je više projekata, među kojima su "Da Valjevo prodiše", "UdahnimO2", Vazduhograf" i drugi, koji se na portalu Valjevska posla podrobno bave problemom aerozagađenja u Valjevu od 2017. godine. Dobitnica je Nagrade grada Valjeva za oblast Informisanje i društveno angažovanje u 2019. godini.