BUBNJAR BRANKO POPOVIĆ DEO MUZIČKOG SPEKTAKLA – ROK SIMFONIJE „SIMPLY THE BEST”

Rok simfonija „Simply the best”, nesvakidašnji muzički spektakl okupio je vrhunske muzičare iz Zrenjaninske filharmonije, soliste (Julijana Vican, Aleksandar Bojović i Stefan Zdravković) i rok bend u čijem sastavu je i naš sugrađanin, bubnjar Branko Popović. Ovaj koncert posvećen nedavno preminuloj kraljici popa Tini Tarner prvi put je izveden polovinom avgusta ove godine na Trgu slobode u Zrenjaninu u okviru manifestacije „Dani piva” i tom prilikom okupio je preko 15.000 posetilaca, poštovaoca lika i dela čuvene muzičke dive, a nakon toga, prošlog meseca u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, gde su karte bile rasprodate u prvih par sati prodaje. Ovo dovoljno govori o kvalitetu projekta, a kako otkriva Popović, još dok je bio na nivou ideje njegov kolega sa Berkli koledža Vladimir Samardžić ga je pozvao da u njemu učestvuje.

FB_IMG_1701855560718

Foto: Pabllography/Srdja Doroski photography

„Odmah sam prihvatio jer mi je bilo zanimljivo da sviram sa profesionalnim muzičarima. Ovo je spoj klasične filharmonijske postave koju čini tridesetak muzičara i nas u bendu (bas, bubanj, gitara, klavijatura), uključujući pevače i prateće vokale, sve ukupno nas preko 40! Kad sam došao iz Amerike imao sam priliku da sviram u sličnoj postavi prošle godine na Beogradskom proleću kada sam nastupao u okviru benda uz Big Bend RTS–a i Filharmoniju. Bio je to prvi kontakt sa takvom muzičkom kombinacijom u našoj zemlji”, priča Branko kojisa Samardžićem u Valjevu, ali i drugim gradovima zemlje, onlajn i uživo držao seminar, čuvenu Kliniku za bubnjare i basiste.

FB_IMG_1701855522918

Foto: Pabllography/Srdja Doroski photography

Projekat je posvećen sećanju na kraljicu pop muzike Tinu Tarner i uglavnom se izvode njene pesme u aranžmanima koji su napravljeni za filharmoniju i bend. Nazvan je Rok simfonija jer pored muzike Tine Tarner izvode i muziku bendova Deep Purple, Led Zeppelin, Guns and Roses, AC/DC, Van Halen i drugih, jedan miks pop, rok i hard rok muzike.

FB_IMG_1701855572676

„Bio je to pravi izazov, naročito kada se ima u vidu da u ovom sastavu nastupaju mahom klasičari iz Filharmonije. Interesantno je i da smo imali samo dve probe, najpre jednu probu samo nas četvorica iz benda sa dirigentom i pratećim vokalima, a potom i jednu za ceo orkestar, dva puta po dva sata i bili smo spremni, izašli i odsvirali. To me je podsetilo na rad u Americi i Berkli, pošto ljudi koji dosta dobro sviraju, dobro čitaju oni su u mogućnosti da to odmah interpretiraju i da to odmah zvuči kako treba”, navodi Popović koji upravo u svojoj Školi bubnjeva to nastoji da prenese svojim polaznicima, da oni dođu na taj nivo da ono što čitaju mogu odmah da interpretiraju i da odsviraju sa ozbiljnim orkestrima i ozbiljnim muzičarima, da to odmah zvuči na svetskom nivou!

Nakon Srpskog narodnog pozorišta, sledeći termin za Rok simfoniju je 1. febrara 2024. godine u bivšem Domu sindikata, popularnoj MTS Dvorani u Beogradu, a uveliko se bukiraju datumi za sledeću godinu po regionu, Italiji, Nemačkoj…

B. M.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.