BUDUĆNOST KRUŠIK POČELA PRIPREME ZA NOVU SEZONU

Povratnik u Srpsku ligu Zapad, Budućnost Krušik počela je pripreme za novu sezonu danas posle podne na stadionu “Krušik” sa novim trenerom i brojnim pojačanjima. Umesto Srđana Jovanovića, koji je do sada vodio Valjevce, na klupu je seo Željko Kovačević, nekadašnji trener Borca iz Čačka. Čelnici valjevskog srpskoligaša navodno nisu bili spremni da ispune finansijske zahteve Jovanovića pa su se odlučili da dovedu novog trenera.

BK6

Ono što je najvažnije je da se u klub vratilo nekoliko igrača koji su nekada nosili crveni dres Budućnost Krušika kao špic Filip Rajevac koji je tokom svoje karijere igrao u Zlatiboru, Loznici, Budućnosti iz Dobanovaca, Uzbekistanu, OFK Beogradu itd i levi bek Mirko Đermanović, bivši član BSK-a iz Borče, Jagodine i ubskog Jedinstva. Od povratnika Valjevaca, treba pomenuti zadnjeg veznog Stefana Tešića, levog beka Nemanju Isidorovića i zadnjeg veznog Igora Milovanovića. Za mesto u poslednjoj liniji odbrane konkurisaće i Andrija Papić, koji dolazi iz mioničke Ribnice.

Od igrača koji su stigli sa strane, najpoznatiji su štoper Darko Gojković, koji je igrao na Malti, prednji vezni Stefan Tripković iz Loznice, golman Uroš Matić, bivši član Kolubare, Rada i Prve iskre a igrao je takođe i u Španiji i Aleksa Matić, čovek sredine terena koji je između ostalog branio boje Spartaka iz Subotica, Budućnosti iz Dobanovaca, Smedereva i Loznice.

Još se ne zna ko će ostati iz sastava koji je izborio prvo mesto u Kolubarsko-mačvanskoj zoni a saznaje se da će biti još novih imena, posebno za mesta na krilnim pozicijama kao i u napadu. Iako ljudi koji vode valjevski klub ne žele da se bave prognozama uoči starta nove sezone, jasno je da će  Budućnost Krušik pokušati da uđe u borbu za sam vrh srpskoligaškog Zapada a najjači rivali u trci za prvo mesto bi trebalo da budu Sloga iz Požege, čačanski Borac, Mladi radnik iz Požarevca i Smederevo.

Budućnost Krušik želi da poboljša rad sa mlađim kategorijama, omladinci i kadeti će se takmičiti u Prvoj ligi Fudbalskog saveza regiona Zapadne Srbije. Saradnja sa školom fudbala Tešnjar bi trebala da pomogne da se unapred rad sa pionirima i petlićima.

Budućnost Krušik će nastaviti sa radom u Valjevu a prvi kontrolni meč bi trebalo da se odigra 13. jula.

 

 

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.