Časni krst ponovo u rukama vaterpoliste Aleksandra Kovačevića

Na današnji praznik Bogojavljenje, na “Berkovoj” brani na Gradcu plivalo se jedanaesti put. Prvi do Časnog Krsta doplivao je vaterpolista “Valisa” i od nedavno član seniorske reprezentacije Srbije, Aleksandar Kovačević (17). Nakon dve godine pauze zbog izbijanja epidemije, u manifestaciji “Plivanje za Časni Bogojavljenski Krst” ove godine učestvovalo je tridesetak plivača, među kojima je bila i jedna žena. Pliva se simbolično 33 metra, u čast godina zemaljskog života Gospoda Isusa Hrista.

Aleksandar-Kovacevic-casni-krst

Vaterpolista Aleksandar Kovačević prvi do Bogajvljenskog Časnog Krsta po drugi put / Foto: Eparhija valjevska

Sveštenik Dejan Tripković poželeo je dobrodošlicu učesnicima plivačima i prisutnim Valjevcima, među kojima su uglavnom naši mladi sugrađanima, koji tradicionalno sa velikom pažnjom ispraćaju ovaj događaj. Manifestaciju su svojim nastupima otvorili Dečji hor pri Hramu Vaskrsenja Gospodnjeg, sa dirigentom Vanjom Urošević, i muzička umetnica iz Zrenjanina Milica Dosković. Uz njenu popularnu rodoljubivu pesmu “Ne dam” plivači su uplivali u Gradac. Časni Krst u vodu spustio je protonamesnik Filip Jakovljević, arhijerejski zamenik Episkopa valjevskog G. Isihija, koji je na kućnom lečenju zbog zaraženosti korona virusom.

“Nije bitno ko je došao prvi do Časnog Krsta. Svi smo mi ovde pobednici, jer smo i pored ovakve temperature skočili u vodu. Bilo je i starijih i mlađih koji su plivali. Svaka čast svima, ovo je veliki događaj za sve nas”, rekao je mladi Aleksandar Kovačević, kome je ovo drugo osvajanje Časnog Krsta. Ovogodišnji trijumf je posvetio svom dedi.

Svi učesnici plivačke trke za Časni Krts prigodno su nagrađeni.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.