Čišćenje deponije na Kamenitovcu

Na teritoriji 43 grada i opštine, tokom septembra meseca biće očišćeno oko 500 divljih deponija.

Deponija-na-Kamenitovcu-pre-ciscenja-1

Kao što je već najavljeno, Valjevo je od Ministarstva zaštite životne sredine dobilo sredstva u iznosu od 932.000, dok će iz gradskog budžeta biti izdvojeno 233.000 dinara, što je ukupno 1.165.000 dinara za uklanjanje sedam deponija na teritoriji Grada.

Deponija-na-Kamenitovcu-pre-ciscenja-4

Danas je očišćena deponija na Kemenitovcu, koja spada u najkritičnije divlje deponije na teritoriji grada Valjeva, pored deponija u Dupljaju, na Divčibarama, u Rađevom selu na Divljem brdu, u Sedlarima u zaseoku Veselinovići, na Lozničkom putu kod restorana Megas i Senjevac na putu za Donju Bukovicu.

Na teritoriji Valjeva ima oko 15 divljih deponija, a tokom ovog meseca biće očišćeno sedam najkritičnijih.

Zahvaljujući ministarki Ireni Vujović i novcu koji je dobijen na konkursu za dodelu sredstava za sufinansiranje realizacije projekta prevencije nelegalnog odlaganja otpada i uklanjanje u 2021. godini, a koji je raspisalo Ministarstvo zaštite životne sredine, biće očišćene deponije koje su u najlošijem stanju.

Ociscena-deponija-na-Kamenitovcu-1

Nakon očišćene deponije na Kamenitovcu, zamenik gradonačelnika Valjeva Nemanja Petrović je izjavio da će biti pojačane kontrole i nadzor nad očišćenim deponijama i apelovao na sugrađane da budu odgovorni, jer neadekvatno odlaganje otpada utiče na zdravlje svih nas.

Ociscenja-deponija-na-Kamenitovcu-2

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

Leave a Reply