Crveni javor za lepše dvorište nove osnovne škole u Brđanima

Članovi Rotari kluba Valjevo sproveli su akciju sadnje drvoreda u dvorištu novoizgrađene škole “Milovan Gličić”. To je bio poklon VI osnovnoj školi povodom obeležavanja 21. godišnjice postojanja Rotari kluba Valjevo.

Valjevo

 

Valjevski rotarijanci obezbedili su i posadili 35 stabala crvenog javora ispod zgrade škole sa kojeg se pruža predivan pogled na na Valjevo.

Kao inicijator i glavni organizator akcije, član Rotari kluba Valjevo David Maksimović rekao je da su sadnice posađenog crvenog javora stare pet-šest godina i da bi u narednih desetak godina trebalo da porastu do šest-sedam metara visine, čineći sjajan drvored koji će značajno ulepšati eksterijer škole i videti se iz svih delova grada. “Na ovaj način formirana je potpuna funkcionalna i estetska celina, zaokružen je i uređen deo prostora u dvorištu novoizgrađene obrazovne institucije”, kazao je Maksimović.

Valjevo

Akciju sađenja drvoreda u krugu Šeste osnovne škole, valjevski rotarijanci realizoavli su u saradnji sa valjevskom firmom “Mičelini”, a osim  što je ovom akcijom obeležio 21 godinu postojanja, Rotari klub Valjevo aktivno se pridružio realizaciji globalne ideje ovogodišnje predsednika Rotari Internacionala Jana Rajzlija, prema kojoj svaki rotarijanac u svetu treba da zasadi u svojoj  okolini bar po jedno drvo, čime se doprinosi zdravijoj životnoj sredini i očuvanju planete.

Valjevo

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.