Crveni javor za lepše dvorište nove osnovne škole u Brđanima

Članovi Rotari kluba Valjevo sproveli su akciju sadnje drvoreda u dvorištu novoizgrađene škole “Milovan Gličić”. To je bio poklon VI osnovnoj školi povodom obeležavanja 21. godišnjice postojanja Rotari kluba Valjevo.

Valjevo

 

Valjevski rotarijanci obezbedili su i posadili 35 stabala crvenog javora ispod zgrade škole sa kojeg se pruža predivan pogled na na Valjevo.

Kao inicijator i glavni organizator akcije, član Rotari kluba Valjevo David Maksimović rekao je da su sadnice posađenog crvenog javora stare pet-šest godina i da bi u narednih desetak godina trebalo da porastu do šest-sedam metara visine, čineći sjajan drvored koji će značajno ulepšati eksterijer škole i videti se iz svih delova grada. “Na ovaj način formirana je potpuna funkcionalna i estetska celina, zaokružen je i uređen deo prostora u dvorištu novoizgrađene obrazovne institucije”, kazao je Maksimović.

Valjevo

Akciju sađenja drvoreda u krugu Šeste osnovne škole, valjevski rotarijanci realizoavli su u saradnji sa valjevskom firmom “Mičelini”, a osim  što je ovom akcijom obeležio 21 godinu postojanja, Rotari klub Valjevo aktivno se pridružio realizaciji globalne ideje ovogodišnje predsednika Rotari Internacionala Jana Rajzlija, prema kojoj svaki rotarijanac u svetu treba da zasadi u svojoj  okolini bar po jedno drvo, čime se doprinosi zdravijoj životnoj sredini i očuvanju planete.

Valjevo

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.