Dan opštine Osečina

Svečanom sednicom Skupštine opštine Osečina 16. aprila, obeležen je Dan opštine u parohijskom domu.

osecina-2

Polaganjem venaca na spomenik Dimitriju i Gligoriju Nediću na gradskom trgu započeto je ovogodišnje obeležavanje Dana opštine Osečina koji se proslavlja na godišnjicu boja na Čokešini u Prvom srpskom ustanku (1804.godine).

Pored opštinskih funkcionera, prazničnom zasedanju Skupštine opštine Osečina prisustvovalo je sveštenstvo, načelnica Školske uprave Valjevo dr Zorica Jocić, načelnik Mačvanskog okruga Vladan Krasavac, načelnik Policijske uprave Valjevo Vlada Jerinić, prijatelji iz susednih opština i gradova, odbornici, članovi veća, direktori javnih ustanova i javnog komunalnog preduzeća, predstavnici Policijske stanice u Osečini, kao i nagrađeni koji su priznanje Opštine Osečina dobili za 2021. godinu. Goste i odbornike Skupštine opštine, na početku zasedanja pozdravio je predsednik Skupštine opštine Svetozar Gačić i tom prilikom prisutnima poželeo dobrodošlicu, a svim sugrađanima čestitao praznik.

Čestitku povodom Dana opštine u svom obraćanju uputio je i predsednik opštine Osečina Nikola Tomić. “Uvaženi gosti, poštovani sugrađani, drage kolege i saradnici. Zadovoljstvo mi je da Vas pozdravim, poželim dobrodošlicu i čestitam praznik – Dan opštine Osečina!”

osecina-predsednik

Nikola Tomić – predsednik opštine Osečina /idjphoto.rs

Povodom Dana opštine Osečina, Skupština opštine Osečina dodelila je priznanja opštine Osečina za 2021. godinu.

U oblasti stvaralaštva učenika i studenata nagradu je dobila:

  • MALEŠEVIĆ S. NIKOLINA iz Plušca, učenica VII razreda Obrazovno vaspitnog centra „Braća Nedić“ Osečina, za ukupne rezultate postignute u oblasti stvaralaštva učenika i studenata;

Specijalna nagrada za poseban doprinos razvoju i afirmaciji Opštine, dodeljena je:

  • POLICIJSKOJ STANICI OSEČINA, iz Osečine,

Specijalna nagrada za humanitarni rad, dodeljena je:

  • VLADANU ŽIVANOVIĆU, načelniku Policijske stanice Osečina,

Specijalna nagrada za plemenitost i hrabrost dodeljena je:

  • DEJANU VILOTIĆU iz Dragijevice, vojniku sa Paštrika.
Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.