Danas počinje vakcinacija bez prethodne prijave

Na vakcinalnom punktu Doma zdravlja Valjevo u hotelu „Grand“ danas od 16 časova, a narednih dana od 14 sati, počinje vakcinacija prvom dozom „Sinofarma“ bez ranije prijave. Istovremeno će narednih dana prvu dozu „Sinofarma“ dobiti i građani koji su se prijavili preko e-uprave, u terminima koji im budu dostavljeni SMS porukom i imejlom. Paralelno će se, prema zakazanim terminima, odvijati i prijem druge doze (tzv. revakcinacija).

Radno vreme vakcinalnog mesta „Grand“ je od 8 do 20 časova. Preporuka je da građani bez prijave dođu u popodnevnim satima, kako bi se izbegle gužve.

U toku su organizacione pripreme za imunizaciju na seoskom području. Prva akcija će biti u subotu 10. aprila od 9 časova u selu Miličinica, u zgradi škole. Preko Mesne zajednice za vakcinaciju se prijavilo stotinak meštana tog kraja, a mogu doći i drugi zainteresovani žitelji. Mobilna ekipa će vakcinu dati u nekoliko domaćinstva čiji članovi iz zdravstvenih razloga ne mogu doći na punkt za imunizaciju.

Od četvrtka 8. aprila ekipe Službe kućne nege i lečenja i Polivalentne patronaže nastavljaju sa davanjem prvih doza u kućnim uslovima, na širem gradskom i seokom području, po već formiranim spiskovima građana koji su se prijavili preko e-uprave. U međuvremenu realizuju revakcinaciju građana koji su na taj način ranije primili prvu dozu.

U svim nabrojanim aktivnostima radi se o imunizaciji kineskom vakcinom „Sinofarm“, koja je najpogodnija za transport i čuvanje.

Dom zdravlja Valjevo je na vakcinalnom mestu u hotelu „Grand“ i u kućnim uslovima do sada utrošio 26.282 doze. Obe doze primilo je 12.235 osoba, a prvu 14.047. Opšta bolnica je u Holu Centra za kulturu vakcinisala 1.435, a revakcinisala 1.317 građana. Brojke govore da u Valjevu trenutno blizu dve hiljade građana treba da primi drugu dozu vakcina protiv koronavirusa.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.