Nastavljena obuka za negovatelje u opštini Mionica

Za više od devet negovatelja u utorak, 6. aprila počela je obuka u Mionici u okviru projekta „Pomoć u kući“. Obuku će sprovoditi NALED u saradnji sa opštinom Mionica i trajaće do 9 aprila.

Opština Mionica– Projekat se pokazao kao odličan. Imamo 38 korisnika do sada. Zahvalan sam NALED-u i GIZ-u na uspešnoj saradnji. Opština Mionica brine o najstarijim sugrađanima. To nam je dužnost. Naši roditelji, bake i deke su nas odgajili i moramo voditi računa o njima – rekao je Boban Janković.

Sredinom januara ove godine održana je slična obuka koju je sprovodio GIZ, takođe u Mionici. Odlukom o budžetu, opština Mionica je opredelila više od 23 miliona dinara za socijalna davanja.

Projekat „Pomoć u kući“ namenjen je starim i invalidnim licima. Za sve dodatne informacije, građani se mogu obratiti Kancelariji u Mionici, na adresi Jove Aleksića broj 12. svakog radnog dana od 08-12 časova.

Nacionalna alijansa za lokalno ekonomski razvoj (NALED) i Nemačka razvojna agencija (GIZ) su opštini Mionica kroz sprovođenje ovog projekta donirali više od 8000 maski i zaštitnih rukavica. Takođe, dobijeno je i 368 vizira, 188 litara alkohola, 360 litara hlorina, aparati za merenje šećera i krvnog pritiska, kao i prateću opremu za negovatelje.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.