Nastavljena obuka za negovatelje u opštini Mionica

Za više od devet negovatelja u utorak, 6. aprila počela je obuka u Mionici u okviru projekta „Pomoć u kući“. Obuku će sprovoditi NALED u saradnji sa opštinom Mionica i trajaće do 9 aprila.

Opština Mionica– Projekat se pokazao kao odličan. Imamo 38 korisnika do sada. Zahvalan sam NALED-u i GIZ-u na uspešnoj saradnji. Opština Mionica brine o najstarijim sugrađanima. To nam je dužnost. Naši roditelji, bake i deke su nas odgajili i moramo voditi računa o njima – rekao je Boban Janković.

Sredinom januara ove godine održana je slična obuka koju je sprovodio GIZ, takođe u Mionici. Odlukom o budžetu, opština Mionica je opredelila više od 23 miliona dinara za socijalna davanja.

Projekat „Pomoć u kući“ namenjen je starim i invalidnim licima. Za sve dodatne informacije, građani se mogu obratiti Kancelariji u Mionici, na adresi Jove Aleksića broj 12. svakog radnog dana od 08-12 časova.

Nacionalna alijansa za lokalno ekonomski razvoj (NALED) i Nemačka razvojna agencija (GIZ) su opštini Mionica kroz sprovođenje ovog projekta donirali više od 8000 maski i zaštitnih rukavica. Takođe, dobijeno je i 368 vizira, 188 litara alkohola, 360 litara hlorina, aparati za merenje šećera i krvnog pritiska, kao i prateću opremu za negovatelje.

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*