Dani Carnexa i Nexta tokom novembra u Europromu

U nastavku Europromove kampanje “Dani domaćih” novembar je u znaku Carnexa i Nexta, što znači da će potrošači tokom ovog meseca moći da kupe određene proizvode ovih kompanija po akcijskim cenama, a očekuju ih i brojne pomocije vezanih za “Dane Carnexa i Nexta” u maloprodajnim objektima “ljubičaste trgovine”.

Istraživanja sprovedena na teritoriji Srbije ukazuju na to da je za prosečnog potrošača cena odlučujući faktor kada je u pitanju proces kupovine koji ga opedeljuje da li da kupi određeni proizvod ili ne. Govoreći o tome, PR menadžer kompanije Europrom Bojana Perić istakla je da je uprkos tome u Europromovim objektima, kroz koje dnevno prođe oko 25.000 potrošača, tokom 2018. i 2019. godine zapažen porast broja korisnika koji traže informacije o poreklu proizvoda.

“Raste broj ljudi koje interesuju odakle potiče proizvod koji kupuju, pod tim gde je proizveden i, ono što je još bitnije, od kojih sirovina i koje je poreklo tih sirovina. To nas jako raduje i optimistično je. Neću ulaziti u polemiku oko kvaliteta inostrane robe, ali ono što je javna tajna kada su putanju mnogi svetski brendovi jeste da kvalitet nije isti za različita tržišta, recimo za tržište Balkana ili teritoriju naše zemlje. Potoršači zaista polako vraćaju poverenje u domaći porizvod. Ukoliko dobiju informaciju da je proizvod porizveden na teritoriji Srbije, u svesti potrošača to postaje sve veći plus. Još veći plus dobija prozvod sa znanjem da su sirovine od kojih je proizveden takođe sa teritorije naše zemlje”, kazala je Bojana Perić i naglasila da se kampanja “Dani domaćih”, u čijem središtu se od septembra prošle godine našlo oko 15o proizvoda, upravo bazira na ta dva važna aspekta – da je proizvod proizvedenu Srbiji i od sirovina sa teritorije naše zemlje.

Od početka novembra meseca u svim maloprodajnim Europromovim objektima proizvodi koji su na akciji u okviru kampanje “Dani domaćih” vidno su obeleženi žutim oznakama. Prema rečima Bojane Perić, na taj način Europrom pomaće svojim potrošačima da brže i lakše uoče domaće proizvode koji se tog meseca nalaze u središtu kampanje.

Ivana Vasić, predstavnica kompanije Carnex, istakla je da je Carnex dobro poznat srpski brend i kompanija sa tradicijom dugom 60 godina, kojoj su potrošači uvek na prvom mestu

“Nas karakteriše zaokružen proces proizvodnje, što znači da se mi možemo pohvaliti sopstvenom fabrikom stočne hrane, sopstvenim farmama, a na kraju cele priče možemo se pohvaliti i sopstvenom proizvodnjom, odnosno industrijom mesa. To je ono što nama omogućava da održavamo toliko dugu tradiciju, samim tim da budemo dosledni u kvalitetu naših proizvoda, i na kraju priče nam onogućava da našim vernim potrošačima pružimo upravo ono što oni i očekuju od kompanije kao što je Carnex”, kazala je Ivana Vasić.

Ivana Vasić je dodala da se kompanija Carnex, pored širokog asortimana proizvoda, može pohvaliti i tim da njeni određeni porizvodi sadrže oznaku “Srpski kvalitet”, koji garantuje kvalitet domaćeg proizvoda, odnosno proizvoda proizvedenih od domaćih sirovina, što je zapravo i razlog učešća u Europromovoj kampanji “Dani domaćih”.

Najmlađi Carnexovi potrošači će, prema najavi Ivane Vasić, imati priliku da učestvuju u nagradnoj igri koja će biti organizovana putem Facebook aktivacije od polovine novembra meseca, u kojoj će 20 prvih crteža na temu “Carnex Smazalice i ja – Savršen dan” biti nagrađeno sa 20 Carnexovih poklon paketa.

Predstavljajući brend Next, Vladimir Bošković je kazao portfolio ove kompanije takođe sadrži i druge poznate domaće brendove, kao što su Rosa i od nedavno Plazma Bambi.  Prema njegovim rečima, Next je već dugo vremena simbol kvaliteta kod potrošača voćnih sokova i napitaka i lider je u tim kategorijama,

“Jako je važno da u njega ugrađujemo sve ove domaće vrednosti i kvalitet o kojima zapravo pričamo i na kojima se i temelji naše poslovanje. Naš razvojni centar za sokove je uvek inspirisan i baziran na kreiranju domaćih autentičnih ukusa i značajnim količinama voća koje mi otkupljujemo i ugrađujemo u naše proizvode. Ovde pre svega mislim na srpsku Višnju, koja je jako popularan sok, zatim krušku koja dolazi iz ovih krajeva, koja je jako kvalitetna i prepoznata kod potrošača kao domaći autentični ukus i pakovanje”, rekao je Vladimir Bošković, predstavnik kompanije “Next”.

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je projekata “Da Valjevo prodiše”, “Da Valjevo prodiše - Faza dva”, “Valjevo ima rešenje za aerozagađenje” i "UdahnimO2", koji se na portalu valjevskaposla.info bave problemom aerozagađenja u Valjevu unazad 4 godine.