“Dani Lajkovca” uz Leksington bend i Dženana Lončarevića

Najatraktivniji programi manifestacije “Dani Lajkovca 2019” biće koncerti Leksington benda 29. jula i Dženana Lončarevića 30. jula. Koncerti će biti održani na platou ispred Gradske kuće od 22 sata. Slava varoši, Ognjena Marija, biće obeležena sutradan u hramu Svetog Dimitrija i litijom ulicama Lajkovca.

Nastupi zvezda pop scene, u organizaciji Kulturnog centra “Hadži Ruvim” predstavljaju efektnu završnicu “Dana Lajkovca”, ali će im prethoditi i drugi programi. Veliku pažnju uvek privlači Dečji dan, koji će se održati 28. jula od 17 časova. Pozorišna predstava, koncert balerina i folklora, druženje sa klovnovima, mađioničarima, animatorima, maskotama… svakako će obradovati najmlađe Lajkovčane. Izložba slika Lajkovčanina Milana Kostića, koji karijeru gradi u Dubaiju, biće otvorena 26. jula od 18 časova u Galeriji Kulturnog centra.

Gradska biblioteka organizuje nekoliko programa u periodu od 22. do 30. jula. Promocija nove zbirke pesama “Ovde stanuju pesme” Danice Đurić biće održana u Gradskoj kući 22. jula od 19 časova. U istom prostoru 25. jula od 19 časova je promocija izdanja Gradske biblioteke Lajkovac “Državna životinja” dr Slađane Ilić, u kojoj će, osim autora, učestvovati prof. dr Mihajlo Pantić i dr Jana Aleksić. Akcija “Knjiga za knjigu” trajaće sve vreme, a radionica kaligrafije do jula.

Tradicionalno su uvod u manifestaciju “Dani Lajkovca” predstavljali događaji kojima Turistička organizacija promoviše Kolubaru, a to su “Dani vodenica na Kolubari i Toplici” i “Istok-Zapad lajkovačkom prugom”, održani početkom ove nedelje, dok će “Kolubarski kotlić” biti organizovan 28. jula. Očekuje se da će, kao prethodnih godina, biti organizovano i nekoliko sportskih turnira, saopštila je PR služba Opštie Lajkovac.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.