“Dečja umetnost” podrška i podstrek mladim budućim umetnicima

U okviru obeležavanja Dana grada Valjeva sinoć je u Internacionalnom umetničkom studiju „Radovan Trnavac Mića“ svečano otvorena izložba „Dečja umetnost“. Na izložbi su predstavljeni najbolji radovi učenika od V do VIII razreda osnovnih škola sa teritorije Grada Valjeva, a po izboru njihovih nastavnika i profesora Likovne kulture.

Sa svečanosti otvaranja izložbe “Dečja umetnost” u Internacionalnom umetničkom studiju “Radovan Trnavac Mića”

Postavka broji 48 selektovanih radova, čiji su autori učenici iz 16 osnovnih škola sa teritorije Grada Valjeva. koje su se odazvale pozivu da učestvuju u izložbi „Dečja umetnost“. Pored radova učenika iz svih 7 gradskih škola, u ovogodišnju izložbu uvršteni su i radovi osnovaca iz 9 seoskih škola, tačnije iz Brankovine, Valjevske Kamenice, Divaca, Dračića, Donjih Leskovica, Popučaka, Poćute, Pričevića i Stava. Iz svake škole izloženo je po 3 rada na osnovu selekcije koju su vršili nastavnici i profesori Likovne kulture. Pred učenicima je bila slobodna tema, kao i tehnika po izboru, tako da ovu izložbu odlikuju radovi različitih predmeta interesovanja, ideja, zapažanja i veselih boja, kakva je uostalom i dečja mašta.

Sa svečanosti otvaranja izložbe “Dečja umetnost”

Otvarajući izložbu, direktorka Internacionalnog umetničkog studija Mirjana Vojić istakla je da je „Dečja umetnost“ velika podrška i podstrek mladim budućim umetnicima da nastave da se iskazuju kroz svoj likovni rad i da u njemu uživaju, jer je to itekako važno u razvoju celokupne ličnosti svakog deteta. U ime Internacionalnog umetničkog studija ona je svim učenicima izlagačima dodelila zahvalnice za učešće u ovogodišnjoj izložbi, sa željom da i dalje nastave da stvaraju i uživaju u detinjstvu. Pored toga, predstavnicima škola dodeljeni su posteri, koji su specijalno štampani za ovu priliku, kao podsetnik na divnu saradnju koja će sigurno biti nastavljena.

Mirjana Vojić, direktorka Internacionalnog umetničkog studija “Radovan Trnavac Mića”

U ime Grada Valjeva, gradonačelnika, Gradskog veća i u svoje ime, prisutne je pozdravio Dejan Bogojević, član Gradskog veća za pitanja kulture, rekavši da izložbu „Dečja umetnost“ smatra jednom od važnijih sadržaja proslave Dana grada, jer predstavlja konkretnu promociju i podsticaj stvaralaštvu dece, što je neophodno za njihov dalji razvoj.

Dejan Bogojević, član Gradskog veća

„Vidim različite likovne pristupe, širok spektar tema, neobuzdanu maštu, jasne poruke i dečju razdraganost. Ovom prilikom želim da se zahvalim svim izlagačima – deci, njihovim profesorima i Internacionalnom umetničkom studiju „Radovan Trnavac Mića“. Na kraju mlade umetnike želim da podsetim na reči Pabla Pikasa „Svako dete je umetnik. Problem je ostati umetnik nakon odrastanja“. Verujem da za vas to neće biti problem“, rekao je Dejan Bogojević obraćajući se brojnim posetiocima u galeriji Internacionalnog umetničkog studija.

Sa svečanosti otvaranja izložbe “Dečja umetnost”

Učenici OŠ “Nada Purić” ispred svojih izloženih radova

U muzičkom delu programa svečanosti otvaranja izložbe nastupili su učenici Muzičke škole „Živorad Grbić“ iz Valjeva. Svojim miziciranjem predstavio se Gudački ansambl „La kampanela“, koga čine najmlađi učenici valjevske Muzičke škole. Publika je imala priliku da uživa i u izvođenju Gudačkog orkestra OMŠ “Živorad Grbić”, pod dirigentskim vođstvom mr Snežane Stevanović i u klavirskoj pratnji Tijane Madžarević.

Gudački orkestar OMŠ “Živorad Grbić”

Gudački ansambl „La kampanela“

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.