“Dečja umetnost” u Art Studiju “Trnavac”

U okviru proslave Dana grada Valjeva, u Internacionalnom umetničkom studiju “Radovan Trnavac Mića”, u utorak, 29. marta, u 18 časova, biće svečano otvorena izložba “Dečja umetnost”.

POSTER-Resized-za-slanje-mailom

Poster za najavu izložbe “Dečja umetnost 2022”

Tradicionalna izložba dečjih likovnih radova u galeriji Studija ponovo je na programu nakon jednogodišnje pauze zbog pandemije korona virusa. Ovom izložbom, koja se organizuje u saradnji sa svim gradskim i seoskim osnovnim školama na teritoriji Valjeva, zvanično se otvara ovogodišnja izlagačka sezonu u Art studiju “Trnavac”.

Biće predstavljeni najbolji radovi učenika od V do VIII razreda svih sedam gradskih i osam seoskih škola (Brankovina, Valjevska Kamenica, Divci, Dračić, Donje Leskovice, Popučke, Poćuta i Stave), koji su selektovani po izboru nastavnika i profesora Likovne kulture. Postavka broji 45 likovnih radova, pri čemu će iz svake škole biti izloženo po 3 rada.

Pred učenicima je bila slobodna tema, kao i tehnika po izboru. Koristili su olovku, tuš, bojice, tempere i vodene boje, kako bi na svojim crtežima prikazali kretivnost, interosovanja, zapažanja i maštu. Dominiraju vesele boje, a od “žanrova” su, uglavnom, zastupljeni portreti, pejzaži, mrtva priroda i animalistički motivi.

OS-Nada-Puric-Milica-Deric-VI3

Milica Đerić, VI razred, OŠ “Nada Purić”

Izložbom “Dečja umetnost”, Internacionalni umetnički studio, od 2002. godine, daje veliku podršku mladim budućim umetnicima da nastave da se iskazuju kroz svoj likovni rad i da u njemu uživaju, jer je to itekako važno u razvoju celokupne ličnosti svakog deteta.

OS-Vladika-Nikolaj-Velimirovic-Tatjana-Savic-V3

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.